Žardinjerama do moderne terase

Žardinjere za terase su ukras koji svaku, i onu najobičniju terasu ili balkon mogu pretvoriti u predivnu biljnu oazu. One su kao stvorene da naoko običan kutak za poslijepodnevni odmor transformiraju u savršen prostor za relaksaciju duha i tijela.
Zahvaljujući žardinjerama ispunjenima cvijećem i biljkama, u tišini svoje terase ili balkona možete nesmetano uživati u ugodnom i uvijek cijenjenom prirodnom ambijentu.
Žardinjere su vječno popularan dodatak svakom eksterijeru čija vrijednost je na cijeni stotinama godina i čija popularnost nikada neće izblijedjeti.

Raznolikost žardinjera za terasu

Žardinjere za terase se izrađuju od različitih materijala, kako od onih klasičnih i uobičajenih tako i od onih modernih, neobičnih i ekstravagantnih.
Terase su u pravilu natkriveni objekti, zaštićeni od vremenskih nepogoda, što dizajnerima i proizvođačima žardinjera ostavlja dovoljno prostora za igru s različitim materijalima, a potrošačima velik i šarolik izbor.
Tu je i zavidna paleta boja koje možete prilagoditi namještaju koji imate na terasi. Zanimljiva i popularna kombinacija je ona koju čini nekoliko žardinjera različitih nijansi iste boje.
Oblici dostupnih žardinjera su raznoliki i njihova ponuda na tržištu će nedvojbeno zadovoljiti i one najizbirljivije.

https://www.youtube.com/watch?v=nNjPtFxwCWg

Najčešći materijali

Najčešći materijali od kojih se žardinjere za terase izrađuju su:
Drvo – drvo je klasika i gotovo nema osobe koja ga ne voli vidjeti u obliku ukrasa za kuću i dvorište. Drvene cvjetne posude su relativno izdržljive, a dolaze u širokom rasponu boja, oblika i vrsta drveta.
Metal – metalne žardinjere su dugotrajne, izdržljive, atraktivne i imaju veliku dekorativnu vrijednost.
Keramika – ovaj elegantan i atraktivan materijal nikada ne gubi na popularnosti. Omiljen je za ukrašavanje balkona i terasa jer njegova elegancija i profinjenost izdižu svaku prostoriju na jednu višu razinu. Žardinjere od keramike su relativno izdržljive, ali s njima je potrebno oprezno postupati jer se vrlo lako mogu razbiti.
Kamen – iako pomalo klasične, posude od kamena su vrlo privlačne, a dostupne su u različitim veličinama i stilovima. Pozitivna strana im je izdržljivost, a mana težina.
Terakota – ovaj materijal odlikuje vizualna privlačnost u smislu boje i dizajna. Popularne su jer se jednostavno održavaju, lagane su za prenošenje, a dekorativna vrijednost im je na zavidnoj razini.
Inox – ovo je moderan i vrlo popularan materijal, a žardinjere izrađene od inoxa su atraktivne, elegantne te vrlo cijenjene i tražene.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top