Uredite svoje travnjake lakše i brže uz samohodne kosilice

U današnjem svijetu, vrtovi i travnjaci predstavljaju važan dio mnogih domova. Međutim, košenje trave je posao koji se mora obavljati redovito, a mnogima nije baš omiljeni dio rada oko kuće. Stoga, sve više ljudi traži način kako bi olakšali taj zadatak. 

Upravo zbog toga, većina novijih modela kosilica je samohodna. Samohodne kosilice predstavljaju uređaje kojima je čovjek potreban samo da hoda iza njih i usmjerava ih. Uz njih se štedi vrijeme, ali i energija.

Odabir najbolje samohodne kosilice

Kod odabira kosilice treba voditi računa o budžetu s kojim raspolažete te o vrsti i veličini travnjaka kojem je košnja potrebna. Na tržištu se nalaze različite vrste, samohodne kosilice su mnogima jedan od prvih izbora. Osim njih, možete još birati i :

  • Ručne 
  • Električne 
  • Robotske 
  • Traktorske 

Robotska kosilica zvuči privlačno, ali za kupnju iste treba izdvojiti velik novac, što nije investicija koju si svatko može priuštiti. Traktorski model, iako praktičan, primjereniji je za veće površine, a rijetko tko ispred kuće ima travnjak veličine nogometnog igrališta. 

samohodne kosilice za vaš travnjak
Samohodne kosilice imaju veću brzinu, manju potrošnju snage i lako upravljanje.

Ručna kosilica je najjeftiniji izbor, ali s njom će košenje trajati duže i zahtijevat će puno uložene energije. Stoga su samohodne kosilice idealan izbor za veće travnjake te za ljude koji se ne žele previše oznojiti tijekom košnje.

Čitajte i sljedeći članak: Istražite prednosti kupnje nekretnine u Mariboru

Maribor, šarmantni slovenski grad na obali rijeke Drave, očarava svojim životnim stilom. Zbog toga, kada su u pitanju nekretnine Maribor je mnogima prvi izbor kao destinacija.

Zašto baš samohodne kosilice

Glavne prednosti samohodnih kosilica su veća brzina, manja potrošnja snage i lako upravljanje. Idealne su za veće, otvorene travnjake bez većih kosina i zapreka. Njih pokreće vlastiti motorni pogon, a osoba koja kosi mora ju samo usmjeravati. 

Top 5 najboljih samohodnih kosilica za travu u 2023

Osim toga, neki modeli imaju mogućnost podešavanja brzine, što je vrlo korisno ako trebate usporiti dok kosite oko nekih prepreka, poput kamenja ili stabala. Također, neke samohodne kosilice imaju mogućnost skupljanja trave u spremnik, što može uvelike olakšati posao čišćenja nakon košnje.

Veliki izbor u trgovini s opremom za vrtove

Prilikom kupnje samohodne kosilice, važno je obratiti pažnju na nekoliko ključnih čimbenika. Prije svega, važno je uzeti u obzir veličinu vašeg travnjaka. Ako imate veći travnjak, samohodna kosilica će vam definitivno olakšati posao. Međutim, ako imate manji travnjak, ručna će biti dovoljna za vaše potrebe. 

Također, važno je razmotriti različite vrste pogona koje samohodni modeli nude. Pogon na sva četiri kotača je idealan za košnju na neravnom terenu, dok pogon na prednjim kotačima može biti dobar izbor za ravne travnjake. Pogon na zadnjim kotačima je najčešći izbor, a nudi dobar balans između brzine i kontrole.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top