UN dijetom do željene kilaže

Imate li problema s viškom kilograma te ako se spremate krenuti u bitku s njima, zasigurno ste tražili savjete kako smršaviti ili ste tražili neku dijetu koja bi vam u tome mogla pomoći. U tom slučaju, vrlo vjerojatno ste jedan od onih koji su radili to isto i našli se pred zidom. I to upravo zbog ogromne količine informacija, odnosno ogromnog broja različitih dijeta. Svaka ima svoje zagovornike i pristalice i one koji smatraju da je upravo ta dijeta koju su oni koristili najbolja.

UN dijeta
UN dijeta je 90-dnevni način prehrane

Neke su poznatije, neke manje poznate, no zasigurno ste čuli za UN dijetu. Brzo je postala popularna i danas je još uvijek prvi izbor mnogih kada krenu u borbu s kilogramima.

Pravila ove popularne dijete

UN dijeta za mršavljenje je vrlo popularna među populacijom zbog činjenice da ima jasno određena pravila kojih se potrebno pridržavati želite li postići dobre rezultate. Pravila su sljedeća:

 • Jedan ciklus dijete traje 90 dana
 • Jelovnik svakog dana raspoređen je u 3 obroka koji bi se svaki dan trebali jesti u isto vrijeme
 • Prvi obrok svakog dana je isti i sastoji se samo od voća
 • Dijeta se sastoji od slijedova po 4 dana koji se stalno iznova ponavljaju:
  – Proteinski dan
  – Škrobni dan
  – Dan ugljikohidrata
  – Voćni dan
 • Svaki 29. dan se pije isključivo voda, ništa drugo se ne konzumira
 • Niti jedan obrok ne smije sadržavati kombinaciju proteina i ugljikohidrata

Kako bi rezultati bilo još bolji, oni koji su koristili UN dijetu kako bi skinuli kilograme, preporučuju i dodatnu tjelesnu aktivnost.

Odlični rezultati gubitka kilograma privlače druge

Još jedan razlog zašto je UN dijeta zanimljiva brojnim muškarcima i ženama je činjenica da se može pronaći jako puno pozitivnih iskustava onih koji su je koristili. Isto tako, postoje dijete u kojima možete jesti jako malo namirnica i većinu vremena gladujete. Ovdje to nije slučaj i brojni primjeri jelovnika za UN dijetu pokazuju da obroci mogu biti dosta oblilni i primamljivi.

No, pridržavanjem svih pravila ipak ćete unositi puno manje kalorija u tijelo te biste zasigurno trebali vidjeti određene rezultate nakon 90 dana. Oni će kod svakoga biti drugačiji, a želite li postići najbolje rezultate, svakako ubacite i neku tjelesnu aktivnost u svoj dnevni raspored.

Želite saznati više o Ginsengu? Onda pročitajte članak “Ginseng je prirodni lijek koji se koristi već tisućljećima“.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top