Trosjed za uređenje dnevnog boravka

Kupili ste novi stan ili ste se odlučili na renovaciju? Tada je veoma bitno da dobro isplanirate kako želite urediti prostor i držite se plana. Trosjed je jedna od neophodnih stvari za dnevni boravak, koja neće zauzeti previše mjesta. Kroz ovaj tekst uputiti ćemo vas u proces uređenja i dati vam nekoliko savjeta za moderno uređenje.

Nastavite čitati i saznajte kako odabrati kvalitetan trosjed, kako rasporediti namještaj u dnevnom boravku i gdje možete kupiti sve potrebne stvari za uređenje prostora.

Uređenje dnevnog boravka

Dnevni boravak je glavna prostorija u kući i veoma je bitno da se ukućani i posjetitelji u njoj osjećaju ugodno. Budući da ćete najviše vremena provoditi upravo u ovoj prostoriji, neophodno je da je uredite prema vašim željama.

Savršen trosjed
Trosjed če vam uljepšati dnevni boravak

Prva stvar koju morate napraviti prilikom uređenja je plan rasporeda namještaja u prostoru. Gdje ste planirali staviti regal za dnevni boravak, trosjed, televiziju i druge stvari?

Obratite pažnju na svjetlost

Trosjed je veoma nizak i neće blokirati svjetlost, no regal i neki drugi visok namještaj to mogu učiniti. Zbog toga je bitno da planirate raspored i nastojite održati što više prirodnog svjetla u prostoriji. Rasvjeta, kao npr LED svjetla, prostorije je najbitnija za osjećaj ugode, a prirodno svjetlo je puno ljepše od umjetnog. Stoga nemojte postaviti regal blizu prozora i tako uništiti dotok svjetla.

Trosjed od tkanine
Trosjed po vašoj mjeri

Odabir trosjeda

Prije kupnje, veoma je važno da znate kakav trosjed želite. Razlikuju se prema:

  • kvaliteti
  • dizajnu
  • materijalu izrade

Obratite pažnju na uređenje ostalih prostorija stana i prema tome birajte neki sličan izgled, kako trosjed ne bi previše odstupao od uređenja ostatka stana. Obratite pažnju i na kvalitetu! Budući da je glavna namjena da se sjedi na njemu, ako birate najjeftiniji trosjed, vjerojatno ćete se nakon nekog vremena razočarati. Nemojte štedjeti u uložite u udobnost sjedenja i dugotrajnost.

Čišćenje stanova pomoču profesionalnog servisa

Cijene čišćenja i održavanja stanova

Nemate dovoljno vremena za čišćenje stana ili kuće? Možete koristiti uslugu čišćenja stana uz plaćanje. A osim ostalih soba, čiste i vašu dnevnu sobu. Pročitajte više o ovoj usluzi klikom na vezu u naslovu.

Kožni trosjed

Kožni trosjed se oduvijek smatra luksuzom i idealno se uklapa u svaki stan, nebitno kako je uređen. U današnje vrijeme nisu toliko popularni, ponajviše zbog topline prilikom sjedenja po ljeti.

Video: Kako održavati kožnu sjedeću garnituru

Ako je ostatak stana uređen starinski, tada je koža najbolji odabir. Ona će starinskom izgledu dati dozu luksuza i podignuti cijeli prostor, a osim crne, možete birati i neku drugu boju kože, poput bordo. Svakako izbjegavajte bijelu, jer se najviše prlja i bijeli kožni trosjedi traju najkraće…

Trosjed od tkanine

Ako želite uštedjeti budžet i kupiti neki moderni trosjed, tada možete birati one od tkanine. Oni dolaze u različitim dizajnima i bojama te će se savršeno uklopiti u svaki prostor. Imajte na umu da su tamnije boje puno zahvalnije od svjetlijih, jer se svijetle puno brže prljaju i uništavaju.

Gdje možete kupiti trosjed?

Internet trgovina dom24.hr u ponudi ima razan namještaj i pomoći će vam prilikom uređenje cijelog stana. Bilo da tražite kožni trosjed, regal za dnevni boravak ili krevet za spavaću sobu, u ovoj trgovini možete pronaći sve potrebne stvari. Svi proizvodi mogu se jednostavno naručiti, a dostava se vrši do vašeg doma. Jednostavno naručite željene artikle i pričekajte nekoliko tjedana za dostavu te po najboljim cijenama kupite namještaj za stan.

Sjedeće garniture za dnevni boravak

Za velike dnevne boravke ili male, izbor za sjedenje mogu biti sjedeće garniture. U malom dnevnom boravku dvosjedi će sačuvati prostor, a isto tako omogućiti sjedenje, dok će u velikom garnitura u L biti odlično rješenje za popunjavanje prostora.

Dvosjedi za dnevni boravak

Sjedeće garniture se dijele na:

  • dvosjede
  • trosjede
  • garniture u L

Svaka od ovih ima svoje prednosti i mane, a dvosjedi su sjedeće garniture koje se najčešće upotpunjavaju sa dodatnom foteljom ili foteljama. Karakteristični su za male dnevne boravke, jer ne zauzimaju puno prostora i omogućavaju udobno sjedenje. 

Sjedeće garniture u L

Za velike dnevne boravke u ponudi su dostupne sjedeće garniture u L. Ona se postavlja u kut prostorije i odlično nadopunjuje prostor, omogućavajući cijeloj obitelji da provodi vrijeme na njoj. Dolaze u raznim bojama i materijalu izrade, a prilikom kupnje nastojte ne previše odstupati od ostalog namještaja u prostoriji ili u ostalim prostorijama stana.

Sjedeće garniture namijenjene su za sjedenje i izbjegavajte ležati na njima ili dopustiti da vam djeca skaču po njima. One se mogu veoma lako oštetiti ako se upotrebljava prejaka sila, stoga vodite brigu oko toga da ih zaštitite i da traju što dulje. Nisu jeftine, a prosječni vijek trajanja im je 5-10 godina.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top