Teško se riješiti ovisnosti pušenja

Pušenje, uz alkohol i droge, danas spada u ovisnosti s kojom problema ima jako mnogo ljudi diljem svijeta. Naravno, uvijek postoje oni koji to ne smatraju problemom i koji niti ne planiraju prestati pušiti. S druge strane su oni koji su svjesni svoje ovisnosti i koji bi se rado te ovisnosti riješili, ali im to ne polazi za rukom. Kao pomoć pri tome, na tržištu su dostupni razni proizvodi. Neki su manje, neki više učinkoviti. U posljednje vrijeme, pušačima koji žele prestati pušiti sve su zanmljiviji magneti protiv pušenja.

Magneti protiv pušenja za smanjivanje želje za pušenjem

Magneti protiv pušenja pomažu na način da pokušavaju smanjiti želju za pušenjem. To bi u konačnici dovelo do toga da osobe koje puše sve manje i manje imaju želju za cigaretom što bi na kraju dovelo do potpunog odvikavanja od pušenja. Znači, magneti protiv pušenja vam neće pomoći da se odjednom ostavite pušenja, već će vam pomoći u postepenom procesu. Budući da je pušenje velika ovisnost, takav postepeni proces je puno lakši za pojedince, nego pokušaj da odjednom prestanu pušiti.

Funkcionalno djelovanje

Magneti protiv pušenja mogli bi se usporediti s akupunkturom. Naime, akupunktura je prepoznata kao odlična terapija kojom se pomoću korištenja iglica na određenim dijelovima tijela liječe mnogi problemi. Na isti način funkcioniraju i magneti protiv pušenja, samo što se u njihovom slučaju ne koriste igle, već bio energija koju ti magneti proizvode.

Postavljaju se na uho i svojim pritiskom uzrokuju aktivaciju određenih neurotransmitera koji smanjuju želju za pušenjem. Izgledom su vrlo diskretni i vjerojatno drugi oko vas neće niti primijetiti da ih nosite. A ono što ćete dobiti je manja želja za pušenjem i smanjena anskioznost koja se javlja kod onih koji naglo pokušavaju prestati pušiti. Riječ je o stanju u kojem su osobe vrlo nervozne i razdražljive i upravo zbog toga mnogi brzo posustaju i ne uspijevaju u svom naumu o prestanku pušenja. Magneti protiv pušenja će drastično smanjiti tu anksioznost, a ujedno ćete i osjećati manju želju za pušenjem. Doda li svemu tome vrlo jednostavno korištenje, ne čudi što je ovaj proizvod postao jedan od omiljenih proizvoda kada su u pitanju pomagala za prestanak pušenja.

Prečitajte još članak koji govori kako djeluje krema protiv bora.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top