Teško je odabrati idealan poklon za promociju

Kada se nađemo u takvoj situaciji i moramo pokloniti nešto za promociju, često smo u nedoumici oko toga što bi bilo prikladno pokloniti. Idealan poklon za promociju je rijetkost s obzirom da se očekivanja i potrebe svakog pojedinca razlikuju, tako da je teško dati dobar savjet ili upute oko toga što pokloniti za promociju. Neke stvari ipak pomažu pri toj odluci, a to je kada dobro poznajete osobu kojoj kupujete, kada znate njezine interese ili brendove koje voli, kada imate točno određeni budžet i vrijeme do kada morate obaviti kupnju i distribuciju tog poklona i slično.

Najvažniji faktor prilikom odabira poklona za promociju

Najvažniji faktor kada se kupuje poklon za promociju zasigurno je sama osoba kojoj je poklon namijenjen. Potrebno je dobro razmisliti o toj osobi, onome što voli i čemu teži te je poželjno da poklon bude koristan, ali također i sentimentalan. Bitno je da šalje određenu poruku toj osobi da nam je važna i da smo mislili na nju. Ako je riječ o grupi ljudi, tada je dobro razmisliti o detaljima koji nas povezuju, sličnim interesima te krenuti s odlukom u tom smjeru.

Poklon za promociju

Slična je situacija i ako je riječ o pojedincima s kojima nismo blisko emotivno povezani. Poslovni pokloni za promociju tada moraju biti nešto što se ističe i što će toj osobi na neki način zahvaliti na dosadašnjoj suradnji. Također je bitan faktor korisnosti. Ako sam poklon za promociju nije koristan, velika je šansa da će završiti negdje u nekoj ladici gdje će skupljati prašinu i brzo biti zaboravljen. Sve ovo uistinu ovisi uglavnom o ljudima za koje kupujemo te zahtijeva određeni napor prepoznavanja potreba i želja. Ako smo se pak našli u situaciji da poklon za promociju dajemo nekome koga jedva poznajemo, najbolje je posegnuti za sigurnim izborom, a to je set kemijskih olovaka s brendom, šalice, kalendari i slično što će sigurno biti korisno.

Bitan faktor je i budžet

Iako je danas popularno davati skupe poklone za promociju, čak i kada oni nisu korisni, važno je ipak razmisliti o budžetu s kojim raspolažemo. Osim samog poklona, bitna je i količina poklona za promociju koja nam je potrebna kako bi svi koje želimo darivati bili obuhvaćeni.

Nema potrebe da se potroši velika količina novaca samo da bismo osobu zadivili, a da poslije netko nema koristi od tog poklona za promociju. Vaš novac je bitan, kako vama, tako i osobi za koju kupujete poklon za promociju te treba više pažnje posvetiti poruci koju želimo poslati te kvaliteti samog poklona.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top