tajice za žene

Tajice postaju sve popularniji komad ženske odjeće


Pravog naziva tjesnice, tajice su sportski odjevni predmet karakterističan prema uskom prianjanju uz nogu. Iako su najpopularnije kod ženske populacije, nose ih i muškarci ispod hlača jer pružaju toplinu. Ženske tajice ističu prirodnu ljepotu ženskih nogu i upravo zbog toga su jedan od najomiljenijih komada sportske odjeće kod svake žene. Prije su se većinom koristile za sportske aktivnosti, no danas žene nerijetko uživaju u komforu koji pružaju i u šetnjama ili ispijanju kave na terasi kafića.

U povijesti tajice su nosili i muškarci i žene

Prvi oblik tajica koji se je pojavio bile su dvije nogavice koje su bile odvojene i svaka se je oblačila na svoju nogu. Na samom početku 14. stoljeća, za vrijeme renesanse, tajice su bile izrazito popularne kod muškaraca u Europi. Valja napomenuti i to da su čak i Indijanci nosili neke svoje oblike kroz povijest.

Tajice su i modni element

U Rusiji i nekim drugim hladnijim dijelovima svijeta, tajice su standardni odjevni predmet i muškaraca i žena. Zbog svoje karakteristike da usko prianjaju uz nogu, odličan su odjevni predmet koji se nosi ispod hlača i zadržava toplinu tijela.

Nakon polovice 20. stoljeća su postale izrazito popularni dio ženske mode i zbog nagle popularnosti sportskih aktivnosti i raznih oblika aerobika, postale su broj jedan sportski odjevni predmeta kod žena.

Razni oblici tajica

Zbog nagle popularnosti pojavili su se i razni oblici i vrste tajica. Neke od najpopularnijih su push up tajice koje ističu i daju dodatni volumen stražnjici kod žena, te hulahopke. Iako hulakopke nisu tajice, veoma su slične istima, a glavna razlika je što su tanjeg materijala.

Danas su u raznim trgovinama i web shopovima dostupne moderne ženske tajice koje su debljih materijala, te po sebi imaju razne motive ili boje. Zbog toga što su sve popularnije i za sunčane šetnje uz more ili odlazak do trgovine, proizvođači su se fokusirali na to da stvore tajice koje se koriste kao hlače, a ne podgaće. U početcima su se koristile ispod hlača i služile za zadržavanje topline tijela, no danas tajice su postale glavni odjevni predmet za donji dio tijela svake žene i ne koriste se više samo kod sportskih aktivnosti.

Softshell jakne štite vas od hladnoće, a uz to će vas pustiti i suhe jer odlično odvaja vlagu od tijela. Čitajte više …

Dolazak branda Noelle brush kozmetike na naše tržište stoga je otvorilo nova vrata u svijet kvalitetnih kistova. Čitajte više …

Objave iz iste kategorije:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *