Tajice postaju sve popularniji komad ženske odjeće

Pravog naziva tjesnice, tajice su sportski odjevni predmet karakterističan prema uskom prianjanju uz nogu. Iako su najpopularnije kod ženske populacije, nose ih i muškarci ispod hlača jer pružaju toplinu. Ženske tajice ističu prirodnu ljepotu ženskih nogu i upravo zbog toga su jedan od najomiljenijih komada sportske odjeće kod svake žene. Prije su se većinom koristile za sportske aktivnosti, no danas žene nerijetko uživaju u komforu koji pružaju i u šetnjama ili ispijanju kave na terasi kafića.

U povijesti tajice su nosili i muškarci i žene

Prvi oblik tajica koji se je pojavio bile su dvije nogavice koje su bile odvojene i svaka se je oblačila na svoju nogu. Na samom početku 14. stoljeća, za vrijeme renesanse, tajice su bile izrazito popularne kod muškaraca u Europi. Valja napomenuti i to da su čak i Indijanci nosili neke svoje oblike kroz povijest.

Tajice su i modni element

U Rusiji i nekim drugim hladnijim dijelovima svijeta, tajice su standardni odjevni predmet i muškaraca i žena. Zbog svoje karakteristike da usko prianjaju uz nogu, odličan su odjevni predmet koji se nosi ispod hlača i zadržava toplinu tijela.

Nakon polovice 20. stoljeća su postale izrazito popularni dio ženske mode i zbog nagle popularnosti sportskih aktivnosti i raznih oblika aerobika, postale su broj jedan sportski odjevni predmeta kod žena.

Razni oblici tajica

Zbog nagle popularnosti pojavili su se i razni oblici i vrste tajica. Neke od najpopularnijih su push up tajice koje ističu i daju dodatni volumen stražnjici kod žena, te hulahopke. Iako hulakopke nisu tajice, veoma su slične istima, a glavna razlika je što su tanjeg materijala.

Danas su u raznim trgovinama i web shopovima dostupne moderne ženske tajice koje su debljih materijala, te po sebi imaju razne motive ili boje. Zbog toga što su sve popularnije i za sunčane šetnje uz more ili odlazak do trgovine, proizvođači su se fokusirali na to da stvore tajice koje se koriste kao hlače, a ne podgaće. U početcima su se koristile ispod hlača i služile za zadržavanje topline tijela, no danas tajice su postale glavni odjevni predmet za donji dio tijela svake žene i ne koriste se više samo kod sportskih aktivnosti.

Softshell jakne štite vas od hladnoće, a uz to će vas pustiti i suhe jer odlično odvaja vlagu od tijela. Čitajte više …

Dolazak branda Noelle brush kozmetike na naše tržište stoga je otvorilo nova vrata u svijet kvalitetnih kistova. Čitajte više …

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top