Spremite se za zimu – s vama na put i lanci za snijeg

Zima je doba godine, kojeg se neki jako vesele, opet drugi ne toliko. Mala djeca na primjer jedva očekuju prvi snijeg, da će uzeti sve potrebno i krenuti na prvi brežuljak iz kojeg će se cijeli dan spuštati i uživati od jutra do mraka dok se im guzica ne smrzne.

Svi oni roditelji, koji imaju takvu djecu, isto tako se tog snijega po jednoj strani vesele, jer će on donijeti jako puno osmjeha na lica njihovih mališana ali kad se sjete cesta, po kojima će se morati voziti, onda je priča malo obrnuta na glavu. Slabo očišćene ceste nikome se ne sviđaju, a da bi na njima bili što sigurniji, evo vam nekoliko rješenja, koja vam mogu spasiti život!

 

Male tajne za lakšu vožnju po snijegu

Dobro, neće biti baš tajne ali bit će neki savjeti, kojih se je svakako jako dobro držati, kad vani padne snijeg. Prva stvar, na koju morate biti spremni su sigurno vaše gume na automobilu – kad dođe zima, trebaju vam zimske gume, to je obavezno, jer jedino na takav način nećete „nositi glavu u torbi“, kako se to može kazati. Da bi sve skupa bilo još sigurnije, ako na primjer u nekom trenutku zapadne još više snijega, trebat će vam na primjer lanci za snijeg.

To je jedna tako mala sitnica, na koju jako puno ljudi zaboravi, ali može vam u nekim situacijama spasiti vaš život. A što je najbolje – nekad su se ti lanci jako teško montirali, a danas je priča potpuno drugačija – sve skupa je puno jednostavnije, brže i naravno, bez nepotrebnog smrzavanja prstiju.

Nemojte štedjeti, jer nećete uštedjeti

U mnogim trgovinama, gdje se prodaje kruh i mlijeko, danas se mogu kupiti mnoge druge stvari, pa tako i lanci za snijeg, kad dođe sezona za njih. Istina je, da su tamo dosta jeftini ali pitajte se, dali su pravi za vaš automobil, dali su kvalitetni i na kraju krajeva, kako jednostavno će se montirati. Iz tog razloga je naš savjet taj, da krenite radije u kakvu auto-trgovinu, gdje će vam znati savjetovati i prodati točno ono što vam treba – jedino tako ćete u visokom snijegu moći riješiti situacijo brzo i sačuvati vašu glavu cijelu!

U zimskim uvjetima jako su bitni i kvalitetni brisači.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top