Spavaća soba – oaza mira i tišine

U prosjeku, svaka osoba provede trećinu života spavajući – upravo zato spavaća soba se s pravom smatra jednom od najvažnijih prostorija svakog doma. Ona je mjesto u kojemu ćete se opustiti na završetku napornog dana i s kojeg ćete, odmorni i spremni, započeti novi. Stoga bi bilo logično da se uređenju i namještanju spavaće sobe pridaje posebna pozornost – no s obzirom da je spavaća soba tako privatan prostor, ona često na red dolazi posljednja. Ipak, za uživanje u pravom malom carstvu spavaće sobe nije potrebno mnogo truda.

Jednostavnost i organiziranost

Prije svega, za pravo opuštanje u spavaćoj sobi potrebno je dobro organizirati prostor. Ovaj korak pogotovo je izazovan u manjim prostorima u kojima svaki milimetar znači mnogo. Općenito, savjet je da se u spavaćoj sobi što više površina organizira i očisti od stvari – jednostavne ravne plohe s nekoliko ukrasa zasigurno su bolja pozadina za buđenje od površina pretrpanih stvarima. U pravilu, bolje je što više stvari spremiti iza zatvorenih vrata, koja će, ako ništa drugo, pružiti privid urednosti u spavaćoj sobi.

Još jedan pametan trik za je i osiguravanje dovoljnog dotoka svjetlosti. Preporuča se koristiti svijetlije boje na većim površinama poput zidova i poda, a skriva li se vaša spavaća soba u nepovoljnoj poziciji naspram sunca, u prostor unesite ogledalo koje će svu svijetlost reflektirati po prostoru. Osigurajte barem jedan jak izvor svjetlosti, a prostor oplemenite i ambijentalnim osvjetljenjem manje jačine.

Krevet kao centar prostora

Iako je uređenje spavaće sobe bitno, svi ipak znamo da je krevet kralj te prostorije. Kod odabira kreveta svakako obratite pažnju na dimenzije sobe i poziciju prozora i vrata kako si ne biste zagradili put. U manjim spavaćim sobama svakako valja uložiti u krevete s prostorom za pohranu skrivenim ispod madraca – najzgodniji za svakodnevnu uporabu svakako su oni kreveti s ladicama.

https://www.youtube.com/watch?v=IKNy4GOH0Sw

Na kraju, uložite u dobar madrac ili nadmadrac koji odgovara vašim navikama – bilo da se radi o tvrdoj ili mekšoj podlozi te razmislite i o kupnji jastuka od memorijske pjene koji bi znatno mogao poboljšati kvalitetu vašeg sna. Ne zaboravite da je vaša spavaća soba ipak mjesto na kojem provodite velik dio svog života, pa je zasigurno zavrijedila da joj se pokloni malo ekstra pažnje.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top