SPA u vlastitom dvorištu

Sve je veći broj onih koji se dolaskom toplijih dana odlučuju za različite načine uređenja vrta, a jedan od njih je i kupnja masažnog bazena. Naime, oni su odličan izbor za sve koji se žele dodatno opustiti u svom vrtu ili dvorištu jer pružaju mogućnost opuštanja kao u SPA centru. 

Oni su nekada bili dostupni isključivo u lječilištima i SPA centrima, a danas po povoljnim cijenama mogu biti i dio vašeg doma. Ponuda je vrlo široka pa svakako provjerite što se sve nudi u više trgovina.

Masaža mjehurićima

Glavna karakteristika masažnih bazena je to što oni opuštanje pružaju kroz masažu i ispuštanje vodenih mjehurića koji vaše tijelo na izvanredan način opuštaju nakon napornog radnog dana ili radnog tjedna. Kvalitetni masažni bazeni odlični su za sve koji ne žele gubiti vrijeme na odlazak u udaljene SPA centre, već ovaj vid opuštanja žele imati u svom domu – dvorištu, terasi li balkonu.

Vodena masaža poznata je još od vremena antike, a potvrđeno je kako olakšava bolove u kralježnici, bolove u mišićima, pomaže u liječenju artritisa i glavobolje te drugih bolesti.

Masažni bazen kvadratnog oblika
Masažni bazen za opuštajuće druženje do šest ljudi

Održavanje masažnih bazena

Kako bi vaš masažni bazen uvijek bio čist, uredan i funkcionalan, važno ga je iznutra čistiti neabrazivnim sredstvima te čistom i mekanom krpom. „Jastuke“ masažnog bazena treba čistiti prema uputama proizvođača, dok pokrov treba čistiti blagim sredstvom za čišćenje poput kombinacije sredstva za pranje posuđa i tople vode.

Video: Masažni bazen Lay-Z-Spa™ Hawaii AirJet™

Osim toga, vrlo je važno čistiti i filtere za vodu koji se uslijed mineralnih čestica i kalcija iz vode nerijetko mogu začepiti. Zato ih je potrebno jednom u tri mjeseca očistiti i to ispiranjem vrtnim crijevom, a potom i posebnim sredstvom za čišćenje filtera. 

Uživanje u vodi i masaži u zimskim mjesecima

Ukoliko želite koristiti masažni bazen i zimi vrlo je važno slijediti nekoliko važnih pravila poput:

  • Korištenja termo pokrova koji će očuvati toplinu vode
  • Provjere stanja pokrova kako ne bi bio negdje poderan
  • Uklanjanja snijega i leda
  • Održavanja prije odlaska na put što uključuje prilagođavanje pH vrijednosti vode, dezinfekciju vode, zaključavanje pokrova
  • Održavanje i pri povratku s puta u smislu balansiranja pH vrijednosti vode i dezinficiranja vode

Ukoliko ćete nešto dulje izbivati iz kuće, važno je da dobro pročitate korisničke upute proizvođača te da postupate po njima. Ako to nije dovoljno, savjetujte se sa stručnjacima, odnosno osobama zaduženim za čišćenje i održavanje ove vrste bazena.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top