Softshell jakne štite vas od hladnoće

Softshell jakne popularne su među sportašima već dugi niz godina, jer nude otpornost na vodu i zaštitu od hladnoće u materijalu tankog sloja, što ne sputava pri kretanju čak ni kada se radi o najekstremnijim sportovima. 

Upravo radi toga softshell jakne postale su popularne i na širem tržištu. danas, osim u prodavaonicama sportske opreme, mogu se pronaći i u većini trgovina početkom sezone hladnijeg vremena. Odlična su ideja volite li boraviti mnogo na otvorenom i tijekom jeseni i zime, a pogotovo ako vam je i kada je hladno, veoma važno zadržati lakoću kretanja.

Odjevni predmet s dobrom izolacijom

Glavna posebnost softshell jakni je relativna tankoća materijala s obzirom na izolaciju koju materijal nudi. Kvalitetne softshell jakne najčešće su napravljene od dvoslojnog ili troslojnog softshell materijala. Materijal je napravljen od nekoliko laminiranih slojeva materijala, kao što su: 

Vanjski sloj softshell jakni najčešće je napravljen od otpornijeg materijala koji štiti od vode, blata i kiše, a svejedno dopušta koži da diše. Generalno govoreći, svi modeli su barem djelomično otporni na vodu, jer je softshell materijal gusto tkan, pa se kapljice raspršuju i klize po površini. Ipak, trebate li dodatnu zaštitu od vode, umjesto obične softshell jakne dobro se odlučiti za verziju s dodatnim zaštitnim slojem koji će onemogućiti vodi da prodre u dublje slojeve jakne.

Savršena odjeća za zimu

Sportske softshell jakne već se duže vrijeme koriste u sportu, ipak, u zadnje vrijeme postale su gotovo neizbježan dodatak i kada se radi o poslovima koji se obavljaju na otvorenom, kao i za mnoge rekreativce koji uživaju u radu i vježbanju i po lošijem vremenu. 

Glavna pogodnost je to što nude veliku zaštitu od hladnoće u relativno tankom sloju. Samim time savršene su za vježbanje ili pak rad na otvorenom, jer ne sputavaju osobu u kretanju kao što to rade debele zimske jakne i klasična odjeća. Također su odlična opcija i za slojevito odijevanje na velikim minusima, jer ih je veoma lako obući ispod klasične jakne za dodatnu zaštitu od zime. Uz to, softshell jakne se lako čiste i održavaju, jer se brzo suše nakon pranja, a prljavština poput blata lako se može i očetkati sa njih.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top