Sjedeće garniture – zaboravite na neudobnost

Iako nam se čini kako se ljudi sve češće okupljaju u blagovaonicama (pogotovo u vrijeme blagdana), nijedna soba nikad neće preuzeti funkciju dnevne sobe. U njoj se ipak većina ukućana osjeća opušteno i ugodno, nema tenzija i nepotrebnih gužvi. Kako biste tu atmosferu održali, morate se potruditi tu i tamo preurediti dnevnu sobu, ali ne narušiti njenu “ugodnost”: obratite pozornost na sjedeće garniture.

Postoji jako mnogo vrsta sjedećih garnitura, na primjer trosjed, i svaka ima drugačiju funkciju i stil, no mi ćemo se danas fokusirati prvenstveno na osnovne informacije o kupovini sjedećih garnitura.

Što treba znati o kaučima? Informacije su blago!

Prije no što krenete u kupovinu sjedeće garniture, bitno je imati nekoliko stvari na umu. Prva stvar koju svakako morate znati su dimenzije garniture koju trebate. To nije samo dimenzija praznog prostora: morate razmisliti o tome kako će veličina garniture utjecati na prohodnost sobe s obzirom na to gdje se garnitura nalazi.

Ona je uglavnom velik dio namještaja, tako da bi bilo dobro da, ako posjedujete manju dnevnu sobu, nabavite kutnu garnituru ili nešto po mjeri što bi vam moglo odgovarati više od konvencionalnih opcija koje se nude u dućanima.

Uzmite u obzir i kako mnogi namještaji imaju različite materijali i tako možda neki neće dobro izgledati u vašoj dnevnoj sobi. Nažalost, promjena materijala nije isplativa tako da budite oprezni.

Materijali i boje sjedeće garniture

Neutralne boje često su najbolji izbor za dnevne sobe. Veliki komadi namještaja u jarkim bojama znaju izgledati fenomenalno, ali često čine sobu “neurednom” jer se uvijek neugodno ističu. Uzmite u obzir i činjenicu da su vaši ukućani možda neuredni te da svijetli materijali ne dolaze u obzir.

Siva je odličan izbor za one koji su neuredni. Bilo koja nijansa je dobar izbor. Kožne sjedeće garniture su odličan izbor jer su elegantne, no one su nešto skuplje te su nezgodne temperaturom: zimi hladne, ljeti vruće.

Informirajte se i oko cijena. Najbolja je odluka pogledati razne web shopove i web stranice te kataloge kako biste dobili okvirnu ideju o tome koja cijena dolazi u obzir za oblik i tip namještaja koji tražite. U tom slučaju ne možete preplatiti komad koji ste negdje “upecali”.

Jeftine naljepnice za zidove su dostupne u više boja, te je moguća izrada po narudžbi.  Čitajte više …

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top