Ruževi kao završni dodatak lijepog izleda

Velik broj žena svakodnevno se šminka kako bi poboljšao svoj izgled, a jedan od presudnih proizvoda za dobar make up svakako su i ruževi za usne. Naime, stavljanjem ruža brojne žene završavaju i uokviruju svoj make up izgled zbog čega ne čudi njihova velika popularnost i prisutnost na tržištu.

 Osim što daju dodatnu boju usnama, oni isto tako mogu i vizualno povećati usne, ali i skrenuti pozornost na usne. Također, velik broj osim dekorativne funkcije danas ima i funkciju njegovanja usna.

Razne teksture ruževa za usne

Razvojem svijeta make upa proizvođači su dobili sve veći broj mogućnosti i načina na koje mogu kreirati svoje kozmetičke proizvode. U ovom slučaju najprije govorimo o tome da su dobili priliku stvarati ruževe različitih tekstura. Naime, na početku su ruževi za usne bili isključivo kremasti i u tzv. bulletu, odnosno bili su u krutom stanju u kutijici na odvrtanje, dok se to danas uvelike promijenilo pa imamo i tekuće ruževe za usne. 

Ruževi za usne crvene boje
Ruževi za usne crvene boje

Kozmetički proizvodi na tržištu

Promjenom tekstura ruževa i načina njihovog nanošenja proizvođači su se okrenuli i promjeni njihovog izgleda. Tako danas na tržištu možemo pronać one s:

  • mat završnicom (dugotrajni, nešto teži)
  • sedefastom završnicom (kremastiji i ugodniji)
  • metalik završnicom
  • polu mat završnicom (na granici između mat i kremastih)
  • sjajnom završnicom

Ovisno o tome kakve su vaše usne i kakav izgled želite postići možete birati između ruževa u nabrojanim varijantama jer svaka od njih stvara potpuno različit izgled usana.

Povećajte usne bez operacije

Kao što je ranije spomenuto, osim bojenja usana i njegujuće funkcije, uz pomoć ruževa i olovki za usne, može se postići i vizualno povećanje usana. To se radi tehnikom sjenčenja usna nešto tamnijom olovkom za usne i potom nanošenjem nešto svjetlijeg ruža. Neki preferiraju nanošenje olovke za usne i preko prirodnog ruba usana kako bi dobili vizualno još veće usne. 

Prirodno povećanje usana

Osim toga, za one koji su nešto manje spretni sa sjenčenjem usana i nanošenjem različitih boja, danas je na tržištu moguće pronaći i ruževe koji imaju tzv. plumping efekt, odnosno efekt povećanih usana. Ova vrsta temelji se na mentolu ili nekom drugom sastojku koji hladi usne, izaziva senzaciju na usnama i njihovu bolju prokrvljenost zbog čega usne zaista izgledaju punije i veće. U svakom slučaju, izbora na kozmetičkom tržištu danas nikako ne nedostaje i svaka žena može pronaći nešto za sebe.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top