Probudite vrtni namještaj iz zimskog sna

Sunčano vrijeme napokon je došlo i time nagovijestilo proljeće. Nakon duge zime koju smo proveli u udobnosti toplog doma, već prve sunčeve zrake pozvale su nas na uživanje na svježem zraku. Rano proljeće savršeno je vrijeme da svoje vrtne namještaje izvučete iz podruma i garaža i pripremite ga za novu sezonu.

Kasniji dugi ljetni dani bit će savršeni da se cijela obitelj ili prijatelji okupe u vrtu i uživaju u dobroj hrani, piću i razgovoru.

Čist i uredan namještaj

Svoj vrtni namještaj preko zimskih mjeseci vjerojatno niste dirali nakon što ste ga pospremili, pa je nakon nekoliko mjeseci vjerojatno prekriven prašinom. Ako se radi o običnom plastičnom, već samo mokra krpa i nekoliko minuta da prebrišete površine dovoljni su da on opet zasja u starom sjaju.

Vrtni namještaj

Ipak, ako na njemu imate dijelove od spužve i tkanine, prije ponovnog korištenja bilo bi pametno oprati sve jastučnice i navlake, a jastuke od spužve isprašiti i ostaviti na zraku neko vrijeme kako bi iz njega izašao ustajali miris, ali i sva prašina koja s vremenom skupila.

Komadi namještaja kao novi

Imate li pak vrtni namještaj s drvenim ili metalnim elementima, proljeće je savršeno vrijeme da mu posvetite malo pažnje. Ako ste primijetili da se na metalu vremenom pojavila hrđa, maknite ju brusnim papirom. Sve izložene površine ponovno zaštitite lakom kako biste spriječili daljnje hrđanje.

Što se tiče drvenog namještaja, prije svega važno ga je dobro očistiti, te s njega maknuti plijesan i gljivice koje su se vremenom možda pojavile, bilo sredstvom za čišćenje, otopinom klora ili brušenjem. Nakon toga, drvo nahranite uljem za drvo, kako biste ga dodatno zaštitili od propadanja.

Novo lice vrta

Proljeće je savršeno vrijeme da se riješite starih i nepotrebnih dijelova vrtnog namještaja. Pokidani, rasklimani, i nesigurni komadi izgledaju ružno. Komade popravite ako možete, no ako ih je nagrizao zub vremena, vrijeme je da krenete u shopping.

Vrtni namještaj

Svoj vrtni namještaj možete nadopuniti samo s nekoliko komada, ili pak nabaviti samo sitnice poput jastuka i stolnjaka koje možete koristiti vani. Već i nekoliko takvih detalja dovoljno je da je svom vrtu podarite svježi izgled. Uz to, kako biste si olakšali održavanje, kupite navlake koje ćete puno lakše očistiti.

Sjedeće garniture. Najveći komadi i setovi sjedećih garnitura su sigurno kutne garniture. Okupite obitelj na udobne garniture i zajednički uživajte u novom filmu.

Lakši uzgoj biljaka uz Plagron proizvode. Plagron stimulira razvoj korijena, kvalitetu zemlje, zdravu rast i cvjetanje i omogućuje odličan miris i ukus. Čitajte više …

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top