Pomoć u očuvanju zdravlja i ljepote kože, kose i noktiju

Pravilan odabir kozmetike veoma je bitan, kako bi vaša koža bila zdrava i izgledala najbolje što može. Upravo radi toga važno je provjeriti sastojke kozmetike koju koristite. Ima li kozmetika koju koristite u sebi ricinusovo ulje, očekujte izvrsne rezultate, s obzirom da ovaj sastojak odlično štiti i njeguje kožu!

Upravo zbog toga, brojni kozmetički proizvodi često ističu da se u njima nalazi upravo ovaj sastojak.

Čuvar kože

Ricinusovo ulje čest je sastojak u kremama za njegu kože. Osim što dubinski hidratizira kožu, jer lako u nju prodire, također ima i visok udio vitamina E koji pomaže riješiti mnoge kožne probleme poput gljivičnih oboljenja. Ricinusovo ulje također može pomoći;

  • u borbi s upalama
  • s ozljedama na koži (zato što ima antibakterijsko i antimikrobno djelovanje)

Umanjuje svrbež i bol kože kod direktnog nanošenja, zbog čega se može koristiti i na otvorenim ranama i upalama na koži, a može se također koristiti i kao odstranjivač šminke, jer ne sadrži tvari koje mogu iritirati ili štetiti koži.

Njegovani nokti

Osim kože, ricinusovo ulje često se koristi i kod njege noktiju. Imate li nokte koji se često lome i sporo rastu, ovaj dodatak je odlično rješenje za vas. Osim što će učvrstiti nokat, ricinusovo ulje također ima mogućnost ubrzavanja njihova rasta, što je odlična vijest ako imate nokat koji je pukao ili pak želite prestati gristi nokte.

Ricinusovo ulje za njegu noktiju

Uz to, osim što djeluje pozitivno na sam nokat, ricinusovo ulje može se koristiti i za njegu kožice oko noktiju, koja itekako može nastradati, ne samo ako grizete nokte, već i ako vaše ruke mnogo vremena provode u vodi.

Zdrava i duga kosa

Kao što se može koristiti za njegu noktiju i kože, ricinusovo ulje može vam pomoći i kod njege kose. Pogotovo je korisno ako svoju kosu često bojite i izbjeljujete, jer može pomoći smanjiti štetu koja nastaje tijekom tih procesa. Iako se ricinusovo ulje može pronaći u mnogim preparatima za kosu, možete ga koristiti i samog, kao masku za kosu koju nanosite nakon pranja.

Ipak, treba nanijeti samo nekoliko kapi na vrhove kose i izbjegavati nanošenje na tjeme. Nakon toga umotajte kosu u topli ručnik te pustite ricinusovo ulje da djeluje barem sat vremena, nakon čega ga je potrebno dobro isprati kako kosa ne bi izgledala masno.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top