Podovi vašeg automobila

Vjerojatno najmanje primijećena stvar, a toliko bitna, su tepisi u vašem automobili. Tepisi za auto daju mnogo stila vašem automobilu, ali ga, kao i kućni tepisi, čuvaju od oštećenja i prljavštine. Zbog svega toga bitno je naglasiti da tepisi igraju veliku ulogu u enterijeru vašeg ljubimca. Ipak, tepiha i vrsta tepiha je mnogo, pa ćemo vam mi danas pokušati približiti različite vrste tepiha, te način na koji ih trebate odabrati…

Gumeni i tekstilni tepisi

Ovdje je vjerojatno svima već jasno, postoje gumeni i tekstilni tepisi, a kakva je razlika možete saznati u nastavku. Naime, gumeni tepisi, kao što i sami možete zaključiti nude znatno veću fleksibilnost, kao i čistoću podova. Ne prljaju se toliko lako, ne propuštaju vodu, te su pogodni za sve one koji žive u nešto od grada udaljenim područjima, gdje se često blato i ostala prljavština može unijeti u automobil.

S druge strane su tekstilne patosnice za auto, koji sami po sebi zvuče nešto skuplje i otmjenije, što zaista i jesu. Naime tekstilni tepisi za auto, mogu da imaju znatno veću cijenu, samo zbog materijala od kojeg se izrađuju, koji je dosta skuplji od obične gume. Ipak, ovakvi tepisi su znatno topliji i pružaju puno ljepši izgled i ugođaj u samom automobilu.

Odabir i dimenzije

Već smo vam naveli neke prednosti i mane i jednih i drugih tepiha, no hajde da rezimiramo. Ako vozite običan, gradski automobil, za vas je svakako najbolje rješenje tekstilni tepih, koji nudi znatno ljepši izgled, kao i bolje zadržavanje toplote. Ako ipak, vozite neko terensko vozilo, kojim često putujete u ruralnija područja onda je sigurno bolji izbor gumeni tepih koji manje propušta vodu, pa tako i čuva vaš automobil od korozije i ostalih štetnih stvari koje voda može donijeti vašem automobilu.

Što se dimenzija tiče stvar je veoma jasna. Davno je prošlo vrijeme pravljenja stvari po mjeri, danas se sve pravi u fabrikama po postojećem šablonu. Kako u domaćinstvima, tako i za automobile, samo još masovnije, kako svaki model automobila ima točno određene dimenzije podova u sebi pa tako nema potrebe da vi premjeravate. Kada ste se odlučili za tip tepiha koji želite jednostavno izaberite vaš model automobila, objasnite prodavcu što želite i kupite dati tepih. Tepisi za auto su zaista nešto na što trebate obratiti pažnju, ali ne u tolikoj mjeri da budete neodlučni.

Prečitajte i kako se mijenja motorno ulje.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top