Perike za nadoknadu izgubljene kose

Bujna i kvalitetna kosa oduvijek je želja i ženama i muškarcima svih dobi. Ona uokviruje lice i može u potpunosti promijeniti izgled osobe oblikujući ga prema željama i karakteru čovjeka. To zapravo znači da velik dio vašeg cjelokupnog izgleda čini vaša kosa i frizura.

Ako ste nezadovoljni njenom kvalitetom i izgledom i želite potpuno novi izgled možete koristiti i ekstenzije, ali onda svakako morate znati da će ekstenzije ipak malo oštetiti vašu kosu. Želite li u potpunosti izbjeći taj scenarij možda je vrijeme da svoju pažnju usmjerite perikama. Bez obzira koji je vaš razloga za kupnju perike, da li je zdravstveni, pomodni ili ste samo znatiželjni, ovdje možete naučiti osnovno o ovom proizvodu.

Koju periku odabrati i zašto?

Perike se dijele na dvije osnovne skupine: 

  • perike od prirodne dlake 
  • perike od sintetičke dlake

Razlika u cijeni perika može biti jako velika, ali i ne mora. Prirodne perike su češće skuplje, ali s razvojem tehnologije počele su se proizvoditi sintetičke perike koje su toliko kvalitetne da su gotovo identične prirodnima. Stoga je, prije odluke o kupnji,  dobro raspitati se prvo o prednostima obje vrste perika i tako suziti izbor.

Cijena perika

Cijena perika je većinom odlučujući faktor za kupnju, a ona ovisi o mnogo faktora. Ovisi o tipu dlake (je li dlaka prirodna ili sintetička), o duljini perike (duža kosa znači skuplja perika), ali i o druga dva faktora koja nisu baš poznata laicima.

Video: Moja cijela kolekcija perika! 60+ perika

Riječ je o načinu proizvodnje perike i kapi na kojoj se nalazi dlaka. Ova su dva faktora prilično bitna jer je upravo kvaliteta proizvodnje ono što može iznimno utjecati na kvalitetu same perike. Ako je kapa napravljena od kvalitetnog materijala i ako je dlaka čvrsto povezana na nju krajnji će proizvod biti puno bolji od ostalih.

Perike za sve ukuse

Jednom kada se odlučite za kupnju perike oduševit ćete se izboru i modelima koji se mogu kupiti putem Internet trgovina. Možete birati u širokom rasponu duljina, boja i frizura, a osobiti plus je što se nalaze na pravim modelima, a ne na lutkama pa možete vidjeti raskoš svakog modela perike.

Perike za sve ukuse
Perike su dostupne u različitim bojama

Isto tako možete birati i cjenovni raspon, ali morate imati na umu da je skuplja perika ipak bolja, čak i ako je u pitanju lažna kosa, jer kvalitetno napravljena perika je jako slična pravoj kosi, a to je njen glavni cilj. Što god odabrali budite sigurni u sebe kad je nosite jer upravo je vaša osobnost ono što će vas učiniti primijećenima.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top