Optimalan izbor žarulja za stolne lampe

Kada je riječ o nekim manjim rasvjetnim tijelima, koji su vrlo funkcionalni, a ujedno mogu imati i dekorativnu funkciju, svakako je potrebno spomenuti stolne lampe. Njih se danas može pronaći u jako mnogo trgovina, mogu biti manjih i većih dimenzija i vrlo lako ih je uklopiti u svaki dom. Osim što neki modeli izgledaju vrlo atraktivno kada ih se postavi na stol, stolne lampe su vrlo funkcionalan tip rasvjete koji vam može olakšati svakodnevni rad.

Funkcionalnost

Stolne lampe (www.volino.hr) su gotovo neizostavan dodatak za one koji većinu svog posla moraju obavljati na stolu i pri čemu im je potrebno dobro osvjetljenje. Stolne lampe im omogućavaju usmjerenu svjetlost točno na onaj dio stola koji im je potreban pri radu.

Na taj način se svjetlost ne rasipa, a vidljivost je na tom određenom dijelu još bolja. Kako bi se to postiglo, koriste se stolne lampe koje imaju savitljivi dio pomoću kojeg se mogu pomicati u raznim smjerovima. Za one koji će morati često pomicati stolnu lampu, preporučuje se kupiti model koji se može u potpunosti pričvrstiti za stol. To omogućava još bolju pokretljivost, a ujedno i sigurnost da se neće prevrnuti.

Pravilan izbor žarulja za stolne lampe

Većina stolnih lampi koje se danas mogu naći na tržištu, u svojim specifikacijama nudi preporuke o vrstama, odnosno jačini žarulje. Tih preporuka biste se svakako trebali pridržavati kako biste dobili optimalnu svjetlost. Naime, kod stolne lampe u koju ste postavili žarulju jaču od navedene, mogli biste imati problema s prejakom svjetlošću, što će zapravo imati kontra efekt. Odnosno, svjetlost će biti toliko jaka da će vas zaslijepiti. S druge pak strane, stavite li preslabu žarulju u stolnu lampu, njezina svjetlost vam možda neće biti dovoljna za obavljanje svakodnevnih poslova.

 

Kada je riječ o vrstama žarulja za stolne lampe, svakako je preporuka kupovina led žarulja. One imaju vrlo dugi vijek trajanja, a ujedno i troše puno manje energije. Ako stolnu lampu ne koristite vrlo često te ako postavite u nju led žarulju, proći će jako puno vremena dok će stvarno biti vrijeme za promjenu te žarulje. Stoga, iako će vam se možda led žarulje činiti skuplje od drugih, ušteda na dugi period svakako neće biti zanemariva.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top