Nova generacija žarulja za auto

Brojne industrije u posljednjih nekoliko godina doživljavaju velike promjene. Naravno, promjene se odnose na bolje, posebno za potrošače. Za sve to najzaslužniji je razvoj tehnologije jer upravo on omogućava proizvođačima stvaranje sve boljih i naprednijih proizvoda, na obostranu korist. Slična situacija je i u automobilskoj industriji. Svjedoci smo sve zanimljivijih dodataka koji se ugrađuju u aute. Rasvjeta je područje gdje posljednjih godina nije bilo puno promjena, no i to se danas mijenja. Klasične žarulje se svi više mijenjaju s novom generacijom žarulja, a to su LED žarulje za auto.

LED žarulje za auto

Funkcionalnost i atraktivnost

LED žarulje za auto imaju dvije velike prednosti, funkcionalnije su od klasičnih, halogenih žarulja koje su dosad bile najčešći oblik žarulja, a osim toga su i atraktivnije. Pod atraktivnošću se misli na efektniji izgled auta noću. No, ono što je većini vozača ipak važnije je funkcionalnost. A LED žarulje za auto su ovdje u velikoj prednosti. Naime, pružaju puno bolji raspon svjetlosti te puno bolje osvjetljavaju cestu. Vožnja noću mnogim vozačima predstavlja problem jer halogene žarulje često neadekvatno osvjetljavaju cestu pa vidljivost nije dovoljno dobra. Tako neki vozači i u potpunosti izbjegavaju vožnju auta u noćnim uvjetima.

No, uz LED žarulje za auto to više ne mora biti tako. One odlično osvjetljavaju cestu ispred vas, ali zbog dosta širokog snopa svjetlosti će odlično osvjetliti i dio ceste sa svake strane vozila. A osim toga, ove žarulje imaju i puno duži vijek trajanja tako da ih duže vrijeme nećete morati mijenjati.

Cijena je još uvijek nedostatak

LED žarulje za auto još uvijek imaju jedan nedostatak koji mnoge odbija od kupnje, a to je njihova cijena. Ona je još uvijek veća od cijene halogenih žarulja, no mnogi zaboravljaju na vrlo važnu činjenicu, a to je dugotrajnost. Budući da je ova nova generacija žarulja za auto puno dugotrajnija, nećete ih tako skoro morati mijenjati. S druge strane, halogene žarulje za auto ćete morati u istom periodu zamijeniti i nekoliko puta te će vaš ukupni trošak na kraju određenog razdolja biti i veći. Zbog svih odličnih prednosti koje vam LED žarulje za auto pružaju i zbog dugoročne uštede, one predstavljaju odličnu investiciju.

Auto karoserija je jedan od tri osnovna dijela motornog vozila (uz šasiju i opremu motornog vozila), a definira se kao nadgradnja šasije na koju se učvršćuje. Čitajte više …

Stražnja svjetla u inovativnoj OLED tehnologiji osiguravaju karakterističan dizajn danju i noću. Luminoznost pokazivača smjera vožnje i kočnog svjetla varira. Čitajte više …

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top