Nema zime uz zimske cipele

Hladno vrijeme tjera nas sve polako da se zavučemo u svoju najtopliju odjeću. Navučemo na sebe tople džempere i deblje čarape, pronađemo onu toplu zimsku jaknu i iskopamo rukavice i kape. Topli napitci postaju nam odjednom mnogo draži, moderne poderane traperice sve češće mijenjamo debljim zimskim hlačama, a za svaki slučaj uz kapu uza sebe uvijek imamo i grijače za uši, zlu ne trebalo.

Kako pažnju posvećujemo svim ostalim dijelovima tijela, tako i svoja stopala želimo zaštititi od zime pa posežemo za najdraže zimske cipele. Ipak, vrijeme i nošenje su učinili svoje, pa one naša stopala od hladnoće i vlage više ne štite baš najbolje, i primorani smo otići u lov na zamjenu.

Širok izbor

Dolaskom u bilo koju trgovinu cipelama, primjetit ćemo kako je izbor zimskih cipela i na muškom, a pogotovo na ženskom odjelu sve samo ne siromašan. Potraga je tim teža jer često nismo sigurni kakve zimske cipele točno tražimo, ni koji su materijali najbolji i najdugotrajniji.

Uz to, s obzirom da zimska odjeća često seže iznad gležnja, do koljena ili čak i više, odabir prave zimske obuće može biti itekako izazov. Ipak, između polica i polica zimskih cipela na kraju ćete sigurno pronaći ono što tražite, ne samo što se tiče kvalitete već i stila, dođete li u kupovinu s već određenim ciljem.

Na što treba obratiti pažnju

Jedna od najvažnijih stavki kada su u pitanju zimske cipele je protuklizni potplat, koji će vas spasiti od padova, koji mogu uzrokovati mnoge neugodnosti, ali vas dovesti i u opasnost. Nadalje, pozornost treba obratiti i na toplinu. Podstava od vune ili skrila štititi će vaša stopala od zimske hladnoće, a uparene s toplim čarapama takve zimske cipele zimi neće dati ni blizu. Pazite i kako se mogu vaše cipele kombinirati ostalom odječom, tajice su recimo sve popularnije, pa je dobro znati i šta čete imati na sebi osim cipela.

Otpornost na vodu postaje veoma bitna kada se vaša cipela mora boriti protiv snijega, bljuzge i kiše. Pronalazak zimskih cipela od materijala koji su u potpunosti vodonepropusni može biti problem, a jedan od najboljih materijala za to svakako je koža. Na kraju, veoma je bitno da su vaše zimske cipele udobne, pogotovo planirate li u njima mnogo hodati, kako ne bi tijekom vremena uzrokovale neugodne žuljeve te kako vas ne bi stezale kada nosite nešto deblje čarape.

Uz ženske čizme budite spremne za zimu. Pravo je vrijeme da se pripremite za zimu i razveselite sebe i svoj ormar nekim od divnih modela čizmica, koje smo za vas izdvojili. Čitajte više …

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top