Nema zime uz zimske cipele

Hladno vrijeme tjera nas sve polako da se zavučemo u svoju najtopliju odjeću. Navučemo na sebe tople džempere i deblje čarape, pronađemo onu toplu zimsku jaknu i iskopamo rukavice i kape. Topli napitci postaju nam odjednom mnogo draži, moderne poderane traperice sve češće mijenjamo debljim zimskim hlačama, a za svaki slučaj uz kapu uza sebe uvijek imamo i grijače za uši, zlu ne trebalo.

Kako pažnju posvećujemo svim ostalim dijelovima tijela, tako i svoja stopala želimo zaštititi od zime pa posežemo za najdraže zimske cipele. Ipak, vrijeme i nošenje su učinili svoje, pa one naša stopala od hladnoće i vlage više ne štite baš najbolje, i primorani smo otići u lov na zamjenu.

Širok izbor

Dolaskom u bilo koju trgovinu cipelama, primjetit ćemo kako je izbor zimskih cipela i na muškom, a pogotovo na ženskom odjelu sve samo ne siromašan. Potraga je tim teža jer često nismo sigurni kakve zimske cipele točno tražimo, ni koji su materijali najbolji i najdugotrajniji.

Uz to, s obzirom da zimska odjeća često seže iznad gležnja, do koljena ili čak i više, odabir prave zimske obuće može biti itekako izazov. Ipak, između polica i polica zimskih cipela na kraju ćete sigurno pronaći ono što tražite, ne samo što se tiče kvalitete već i stila, dođete li u kupovinu s već određenim ciljem.

Na što treba obratiti pažnju

Jedna od najvažnijih stavki kada su u pitanju zimske cipele je protuklizni potplat, koji će vas spasiti od padova, koji mogu uzrokovati mnoge neugodnosti, ali vas dovesti i u opasnost. Nadalje, pozornost treba obratiti i na toplinu. Podstava od vune ili skrila štititi će vaša stopala od zimske hladnoće, a uparene s toplim čarapama takve zimske cipele zimi neće dati ni blizu. Pazite i kako se mogu vaše cipele kombinirati ostalom odječom, tajice su recimo sve popularnije, pa je dobro znati i šta čete imati na sebi osim cipela.

Otpornost na vodu postaje veoma bitna kada se vaša cipela mora boriti protiv snijega, bljuzge i kiše. Pronalazak zimskih cipela od materijala koji su u potpunosti vodonepropusni može biti problem, a jedan od najboljih materijala za to svakako je koža. Na kraju, veoma je bitno da su vaše zimske cipele udobne, pogotovo planirate li u njima mnogo hodati, kako ne bi tijekom vremena uzrokovale neugodne žuljeve te kako vas ne bi stezale kada nosite nešto deblje čarape.

Uz ženske čizme i pulovere budite spremne za zimu. Pravo je vrijeme da se pripremite za zimu i razveselite sebe i svoj ormar nekim od divnih modela čizmica, koje smo za vas izdvojili. Čitajte više …

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top