Neka vaša tetovaža uvijek bude kao nova

Tetovaže su danas sveprisutan ukras tijela i mnogi imaju barem jednu tetovažu, ili se planiraju tetovirati se u jednom trenu u životu. Međutim, u tetoviranje ne spada samo “crtanje po koži”, već se o tetovaži treba i primjereno brinuti. 

Većina tattoo studija ističe kako je sam čin tetoviranja zapravo manji dio posla i kako bez odgovarajuće zaštite tetovaže ona neće dobro izgledati. A upravo u te svrhe se koriste kreme za njegu tetovaža.

Pratite upute salona za tetoviranje

Svaki salon za tetoviranje ima vlastite savjete o zaštiti i održavanju tetovaže, što je u potpunosti očekivano s obzirom na:

  •  Različitosti tetovaža
  •  Različite tipove kože

Svi ipak preporučuju mazanje tetovaže kako se ona ne bi oštetila, izblijedila ili koža upalila. Potrebno je naglasiti kako, dok zarasta, tetovaža ne bi smjela ostati suha i tetovirano bi mjesto trebalo mazati svakih nekoliko sati, u tankom sloju, kako bi koža mogla disati i prirodno zarastati. Za to se koristi krema za njegu tetovaže. Uvriježen je savjet ne koristiti proizvode na bazi petroleja, jer on izbljeđuje tetovažu, a koristiti one na bazi vode.

Zdrava tetovaža uz pravu kremu

Bitan je sastojak krema i masti za njegu tetovaža pantenol odnosno dekspantenol, tvar koja pripomaže regenerativnim procesima metabolizma kože. Zato je jedna od najpopularnijih krema za njegu tetovaže u hrvatskim salonima Bepanthen, no neki naglašavaju kako bi ipak trebalo koristiti mast, a ne kremu ili losion. 

Krema za njegu tetovaže

Bepanthen je dostupan u svim ljekarnama,a osim nje, postoji i Azena Magic Tattoo Balm, proizvod hrvatske tvrtke, od u potpunosti prirodnih sastojaka i bez sintetike. Ona također pruža lagani UV filter i pomaže pri zaštitit tetovaže od sunca. Uz ove, među preporučenima je i Hustle Butter odnosno Hustle Butter Deluxe, veganska krema koja se koristi i kao regularni proizvod za njegu kože, a kao posebnu prednost ističu što ne miče šablone.

Kada tetovaža zaraste

Za njegu tetovaža starih od tri tjedna nadalje preporuča se krema za njegu tetovaže Lux Factor Tattoo Nano Shock. Ovo je ujedno i prva profesionalna krema, klinički testirana i s patentiranom formulom za njegujuć i blistav izgled.

Posve je zasebna tema njega tetovaže ljeti, s obzirom na to da sunce i UV zrake izbljeđuju tetovaže. Zbog toga je preporuka ne tetovirati se ljeti, budući da se svježa tetovaža ne bi smjela izlagati suncu. Preporuča se koristiti kremu za njegu tetovaže s najmanje SPF faktora 30, poželjno i većim, a kremu nanositi svaka dva sata.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top