Najam auta za duga putovanja

Za neke situacije najam auta odlično je rješenje. Osim u slučaju da smatrate da vam automobil nije siguran na tako dugim relacijama, rent a car može biti odlična odluka i u slučaju da imate dobar osobni automobil, kojem ne želite nabijati kilometražu. Prije nego što krenete u potragu za automobilom za najam, morate znati rizike i pravila za iznajmljivanje automobila.

Pročitajte ugovor za najam auta

Bilo koji ugovor se ne potpisuje dok se ne pročita svaki detalj. Nerijetko se malim slovima ispisuju neke stavke ugovora koje se skrivaju i mogu uzrokovati znatnu štetu. Upravo zbog toga prije potpisivanja pročitajte ugovor i osigurajte se od problema.  

Detaljno provjerite auto prije najma

Prije preuzimanja automobila, s predstavnikom tvrtke detaljno provjerite stanje automobila i je li sve na njemu ispravno. Nakon preuzimanja automobila vi ste odgovorni za sva oštećenja na njemu, stoga nemojte dopustiti da najam auta bude loše iskustvo zbog preuzimanja već oštećenog automobila. Isto tako obratite pažnju i na količinu benzina u automobilu, jer automobil treba biti napunjen do kraja, što je uvjet i kod povrata vozila. Najam auta ne biste trebali olako shvaćati, stoga je veoma bitno da sve korake odradite kvalitetno i strpljivo.

Koji automobil odabrati za najam?

Ovisno o putovanju i destinaciji koju planirate posjetiti ovisi i koji ćete automobil za najam izabrati. Odluka za najam auta pada tijekom planiranja putovanja, a budući da tada već znate gdje putujete budite mudri i razmislite u kojim ćete sve uvjetima putovati. Zlatno je pravilo da su veći automobili s 5 vrata skuplji, stoga ako na putovanje idu dvoje, već s odabirom automobila s 3 vrata ćete uštedjeti.

Povratak auta rent a caru

Nakon što vratite automobil u rent a car i najam auta završi, predstavnik kuće će provjeriti automobil i sva eventualna oštećenja naplatiti. Uzmite dokument da je vaš automobil vraćen, neoštećen i u funkciji. Prije najma posjetite neki od servisa za najam i zatražite ponudu za najam. Ovisno na količinu dana ovisi i cijena, te ostvarivanje mogućih popusta. Putem interneta je danas također moguće dogovoriti najam i uvjete, no vizualni pregled automobila slike zasigurno ne mogu još zamijeniti i zbog toga je nešto manje popularan.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top