Mladenački izgled moguć je uz pravu kremu protiv bora

Borba s borama za mnoge kreće već u dvadesetima, kada se prve bore mogu naslutiti oko očiju, usta i na čelu. Ako vas opcije kao botoks ne zanimaju i želite svojoj koži osim mladenačkog izgleda priuštiti i njegu, onda su kreme protiv bora najbolje opcije za vas.

Zato je u moru raznih krema potrebno znati što odabrati, kako biste bili zadovoljni s rezultatima nakon dugotrajnog korištenja.

Pametan odabir kreme

Ako za borbu protiv prvih znakova starenja koristite kreme protiv bora, oboružajte seestrpljenjem. Kvalitetna krema protiv bora djeluje polagano i nikada neće imati jednako brz i značajan rezultat kao što se može postići kod kirurga.

Krema protiv bora

Ipak, ako primjećujete da vaša krema protiv bora ne daje nikakve rezultate čak i nakon dužeg perioda korištenja, a možda čak uzrokuje i probleme, velika je šansa da ste odabrali krivi tip za sebe.

Ako niste sigurni odakle krenuti, dobro se posavjetovati s:

  • Dermatologom
  • Ljekarnikom
  • Kozmetičarom

Oni će vam dati savjete bazirane na tipu kože koju imate.

Zaštita kože prije svega

Velik dio utjecaja koji kreme protiv bora imaju na vašu kožu odnosi se prije svega na zaštitu protiv negativnih utjecaja. Prvo i osnovno, kreme protiv bora trebale bi štititi kožu od suhoće, pa je kremu dobro odabrati prema tipu kože koji imate.

Masna koža treba kremu protiv bora koja se brzo upija, suha koža pak traži dubinsku hidratizaciju, a osjetljiva koža treba sastojke koji neće uzrokovati dodatne probleme. Mješovita koža spoj je masne i suhe, te traži kremu protiv bora koja će odgovoriti na obje potrebe kože. Čim je koža dobro hidratizirana, odmah će izgledati zdravije i mlađe.

Perike za sve ukuse

Perike

Perike se dijele na prirodne i sintetičke. Prirodne perike su češće skuplje. Više možeter pročitati u članku Perike za nadoknadu izgubljene kose.

Dobri sastojci kvalitetne kreme

Drugi važan aspekt kod odabira kreme protiv bora su i njeni sastojci. Iako je mantra „prirodno je zdravo“ dugo vladala  u ovim temama, činjenica jest da se najčešće radilo o marketinškom triku, stoga kod odabira kreme nemojte nasjesti na takve nazive. 

Sastojci poput shea maslaca odličan su izvor hidratizacije, dok aloe vera nudi odličnu alternativu za osjetljiviju kožu. Važan je i izvor kolagena, koji najčešće dolazi iz hijaluronske kiseline – takve su kreme najučinkovitije za brisanje bora, jer se hijaluronska kiselina lako može upiti i u dublje slojeve kože i tako biti vanjski izvor kolagena, koji će vašoj koži vratiti elastičnost i mladenačku ljepotu.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i članak na temu krema za njegu tetovaže.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top