Mijenjajte stare tepihe za auto

Kada je riječ o dodacima koji se nalaze u gotovo svakom autu, tepisi za auto su svakako jedan od tih dodataka. Oni su dobivaju gotovo uvijek prilikom kupovine novog automobila, a često dolaze i kao dio „serijske opreme“ prilikom kupovine rabljenog automobila. No, čak i ako ih nekim slučajem niste dobili, možete ih pronaći u raznim trgovinama. Budući da ne zauzimaju puno mjesta, moguće ih je pronaći u u trgovinama koje ne prodaju isključivo opremu za aute, već robu široke potrošnje.

Setovi

Tepisi za auto kupuju se u obliku seta. Setovi se uglavnom sastoje od 4 komada, dva za vozačevo i suvozačevo mjesto te dva za putnike straga. Setovi se razlikuju po vrsti materijala od kojih su izrađeni i o njihovom tipu. Materijali koji se koriste su guma i tekstil pa varijante s tim materijalima možete pronaći na tržištu. Svaka varijanta ima svoje prednosti i mane i na svakome je da odluči koje karakteristike su mu važne.

Kada je riječ o tipu tepiha za auto, razlikujemo univerzalne i tipske. Kao što im i sami naziv govori, univerzalni se mogu postaviti u bilo koji automobil budući da su nekih standardnih dimenzija. To znači da će u neki auto pristajati savršeno, dok će se nakon postavljanja u određene modele auta vidjeti da ne pristaju točno po mjeri. Želite li biti sigurni da ćete ih postaviti točno kako treba, možete se odlučiti za tipske tepihe za auto. Njihove dimenzije su prilagođene svakom modelu auta te njihovom kupovinom možete biti sigurni da će savršeno pristajati.

Tepisi za auto moraju se mijenjati

Kao i razna druga pomagala, tepisi za auto se moraju nakon određenog vremena mijenjati. Nakon višegodišnjeg korištenja, prljavština se zavuče duboko u njih, posebice u tekstilne, te ih je vrlo teško očistiti u potpunosti. S druge strane, oni načinjeni od gume bi nakon korištenja dugi niz godina te raznih promjena temperature, od vrlo visoke do vrlo niske, mogli početi ispuštati neugodne mirise.

U tim slučajevima, oni neće više moći ispunjavati svoju glavnu svrhu te bi ih svakako trebali zamijeniti. S obzirom da ih na tržištu ima jako mnogo i da su zbog toga cijene dosta pale, to ne bi trebao biti veći financijski izdatak.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top