Magento moduli – što su i koje razlikujemo?

Magento je Open Source proizvod, i jedan je od najviše zastupljenih ECommerce rješenja danas u svijetu. Osim što je besplatan (ima i plaćena verzija), Magento je po mnogočemu iznad ostalih gotovih rješenja (CMS sustava). Velika zajednica programera brine se da Magento moduli uredno rade, da je siguran sustav i naravno da ima sve potrebne opcije koje se koriste u današnjoj online trgovini.

Da bi u što većoj mjeri prilagodili svoju online trgovinu, imali potrebne opcije i web shop koji je prilagođen i vama i kupcima, Magento nudi veliki broj modula (takozvana proširenja – eng. Extensions).

Kategorije modula

Veliki dio Magento modula se plaća, ali ima i znatan broj besplatnih modula. Na vama je da odaberete modul koji će obavljati zadatak za koji je zamišljen.
Kada bi module ukratko nabrojali, prema kategorijama, onda možemo spomenuti module za; Obračun i porez, marketing, sadržaj i dizajn, podrška za korisnike, plaćanje i sigurnost, izvještaji i analize, prodaja, slanje pošiljke i provjera adrese, te optimizacija web stranice.

Kao što možete vidjeti, Magento je kompletan i jako kompleksan sustav na kojem radi online trgovina. Jednom kada instalirate i pokrenete CMS, potrebno je trgovinu popuniti proizvodima i ključnim podacima. Nakon toga se instaliraju potrebni Magento moduli, koje prilagodite prema potrebama. Osim spomenutih modula, uvijek možete platiti programeru da nadogradi vašu trgovinu opcijama i funkcijama koje su potrebne.

https://www.youtube.com/watch?v=BUkGZbvABgQ

Napomena za početnike: jednom kada pokrenete web trgovinu na Magento platformi, dobro razmislite kakvu trgovinu želite i koje su vam opcije potrebne. Nemojte se zanijeti, da instalirate jedan modul za drugim, da na taj način opteretite site koji je online. Najbolje je module isprobati na lokalnom serveru WAMP, XAMP, LAMP, MAMP… i da se odlučite koji je modul zapravo potreban, a koji nije. Također, module prilagodite na lokalnoj instalaciji, i tek kada se uvjerite da ispravno rade, instalirajte ih na trgovinu koja je online.

Plaćeni ili besplatni Magento moduli?

Kako smo već prije napisali, neki Magento moduli se plaćaju a neki su besplatni. To ne znači da su plaćeni moduli bolji, iako većinom baš plaćeni moduli nude veće mogućnosti. Ako ne možete pronaći Magento modul, koji bi u potpunosti zadovoljio vaše želje i potrebe, možete se obratiti programeru koji je upoznat sa Magento platformom, i zatražiti da vam programira modul prema vašim potrebama.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top