LED H7 – još bolja rasvjeta za automobil

Led tehnologija iz godine u godinu postaje sve raširenija. Dostupna je na sve više mjesta, cijene rasvjetnih tijela su u blagom padu zbog sve veće konkurencije. No, najzanimljivija je činjenica da su mnogi proizvođači iz raznih područja shvatili prednosti led tehnologije pa su je počeli primjenjivati u svojem radu. Led tehnologija tako nije zaobišla niti automobilsku industriju i danas se većina novih automobila može vidjeti s led svjetlima. Postoji nekoliko različitih žarulja koje se mogu koristiti u te svrhe, a led h7 žarulje su među popularnijima.

LED H7 za još bolju sigurnost

Mnogi vozači ne razmišljaju puno o rasvjeti svog automobila. No, kvalitetna rasvjeta je izrazito bitna za sigurnost vozača, ali i za sigurnost ostalih sudionika u prometu. Kvalitetna rasvjeta, kao što ju primjerice pruža LED H7, osigurat će vam puno bolju vidljivost i preglednost pri vožnji noću. A s druge strane, ostali sudionici u prometu će vas moći uočiti i s puno veće udaljenosti. Na taj način ćete i vi i ostali sudionici u prometu moći puno brže reagirati u slučaju mogućih sudara i slično.

LED H7 u serijskoj ili dodatnoj opremi

Novije generacije automobila, pogotovo automobili luskuznije klase dolaze s led h7 svjetlima u serijskoj opremi. No, cijena takvih automobila je izrazito visoka i mnogim vozačima ta činjenica ne znači puno jer ne planiraju kupiti takav skupi automobil. S druge pak strane, led h7 se može ugraditi i naknadno, bilo u obliku dodatne opreme u tvornici, ili kasnijom ugradnjom. No, tehnologija led rasvjete na automobilima je još uvijek poprilično skupa i set led h7 svjetala će vas koštati puno više nego klasična halogena svjetla kakva se najčešće nalaze na automobilima. A to je ujedno i najveći razlog zašto se malo ljudi odlučuju na zamjenu halogenih žarulja s led h7 žaruljama.

Po pitanju sigurnosti, halogene žarulje predstavljaju najlošije rješenje te je njihova razina osvjetljavanja puno manja od osvjetljavanja koje pružaju LED žarulje za auto. Uz to, halogene žarulje ćete morati puno češće mijenjati, dok h7 automobilska LED svjetla imaju puno duži vijek trajanja. Za očekivati je da će s vremenom led tehnologija na automobilima u potpunosti zamijeniti dosadađnju i da će većina automobila biti opremljena led svjetlima te da će se zbog toga povećati sigurnost.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top