Lako do besplatne hr domene

Kada želite sebe ili svoju tvrtku predstaviti na Internetu, potrebne su vam dvije stvari. Domena koja će služiti kao identifikacija vaših web stranica i neki oblik hostinga, odnosno usluge smještaja tih web stranica. Hosting možete ugovoriti putem raznih tvrtki, od domaćih pa do onih inozemnih. Kada je riječ o domenama, možete se odlučiti za neku globalnu, kao što su com, net i slične, ali i za nacionalnu domenu. Hrvatska nacionalna domena je hr, a može se odabrati besplatna hr domena i naplatna hr domena.

Besplatna hr domena je lako dostupna

Ono po čemu je besplatna hr domena karakteristična je njezina laka dostupnost. Naime, mogu je registrirati i fizičke i pravne osobe. Sve fizičke osobe koje u Hrvatskoj obaljaju neku samostalnu djelatnost je mogu registrirati. To mogu biti primjerice obrtnici, liječnici, itd. Također, sve pravne osobe koje su registrirane u Hrvatskoj je mogu zatražiti. Pod pravnim osobama misli se na razna trgovačka društva, udruge, političke stranke, itd.

Ograničenja besplatne hr domene

Besplatna hr domena je mnogima zanimljiva upravo zbog činjenice da ne moraju plaćati njezino korištenje. No, zbog toga dolazi i s određenim ograničenjima te će se zbog njih neki ipak radije odlučiti za naplatnu varijantu. Prvo ograničenje odnosi se na sam naziv domena. Naime, besplatna hr domena ne može imati proizvoljni naziv, već naziv mora ukazivati na naziv subjekta koji podnosi zahtjev. Kada je riječ o fizičkim osobama, ovakva domena mora uključivati cijelo ili skraćeno registrirano ime, skraćenicu imena ili oznaku djelatnosti te ime i prezime ili jedno od toga. Kod pravnih osoba, ovakva domena mora sadržavati cijelo ili skraćeno registrirano ime ili skraćenicu imena.

Drugo ograničenje odnosi se na broj besplatnih hr domena koje se mogu registrirati. Naime, pojedina fizička ili pravna osoba ima pravo na samo jednu takvu domenu. To nikako nije pogodno za one osobe koje bi željele otvoriti više različitih web stranica. Imate li potrebu za time te ako ne želite ograničenja u vidu izbora naziva domena, tada se uvijek možete odlučiti za naplatne hr domene. One nemaju gotovo nikakvih ograničenja vezanih uz odabir naziva, a također nema niti ograničenog broja naplatnih hr domena koji možete registrirati na svoje ime.

Pročitajte naš najnoviji članak na temu “magento moduli“.

 

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top