Krovne kutije odličan su izbor za putovanja

Planirate li se uputiti na duže putovanje ili ste u prilici da svojim automobilom morate prevesti neku veću stvar, vjerojatno ćete se naći u škripcu ako ste vlasnik manjeg automobila. I dok su mali automobili spas svakome tko se mora parkirati unutar grada, pakiranje za put višestruko je teže kada na raspolaganju imate veoma ograničen prostor.

Ako se nalazite u kroničnom nedostatku prostora svaki put kada se zaputite na ljetovanje, zimovanje, kampiranje ili bilo kakav drugi put, na izbor vam se nude dva rješenja. Prvo, skuplje i drastičnije je kupnja novog auta. Ako pak niste poklonik te ideje, pruža vam se i druga mogućnost – nabava krovne kutije.

Bitno je znati prije kupnje

Krovne kutije uvjerljivo su najjednostavnije rješenje za nedostatak prostora u autu. Po potrebi jednostavno ih možete staviti i skinuti s nosača te ih spremiti kada vam nisu potrebne. Cijene samih krovnih kutija variraju o tome kakvu kutiju želite, ali se uglavnom nalaze u cjenovnom rangu od 1500 do 3000 kn.

Veoma bitna stavka prije nabave same krovne kutije su nosači, koji se odabiru prema načinu na koji se pričvršćuju na automobil i koštaju oko 1000 kn. Ako vam se cijena nosača i krovne kutije ipak čini prevelika, čak i ako se njome planirate koristiti nekoliko puta godišnje, trebate imati na umu da se krovne kutije također mogu i iznajmiti na nekoliko dana, što uvelike smanjuje troškove nabave.

Vrste krovnih kutija

Krove kutije zapravo se odabiru prema volumenu koji se izražava u litrama. Iako ih je moguće pronaći u različitim oblicima, krovne kutije najčešće su duguljastog oblika kako bi što manje utjecale na vožnju . Vrlo je bitno odabrati kvalitetnu krovnu kutiju, napravljenu od materijala koji su otporni na kemijska djelovanja poput soli i deterdženta, ali i sunce – odnosno UV zrake, te vodu.

Također, bitan je i sustav za zaključavanje na nosače, koja bi trebala osigurati minimalnu buku i vibracije te sigurno prianjanje uz nosače. Dobar dodatak je i sustav za zaključavanje, koji vaše stvari čuva dok je vaš auto parkiran. Na kraju, trebate obratiti pozornost i na mjesto gdje se kutija otvara, kako biste si osigurali jednostavniji prilaz stvarima, kada ih morate izvaditi.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top