Krovna kutija povećava prostor za prijenos stvari na putovanja

Koliko puta vam se je desilo da planirate putovanje, no kada dođe vrijeme polaska shvatite da u auto neće stati sve što ste naumili uzeti ili su putnici na zadnjem sjedištu sjedili između torbi? Putovanje ne mora biti tako, jer krovna kutija postavljena na krovu automobila pruža mogućnost da dio stvari stavite u nju i na taj način prevezete do odredišta. Danas su krovne kutije dizajnom znatno napredovale, nego što su bile unazad nekoliko godina, te one više nisu tabu tema i ne narušavaju izgled automobila.

Čemu služi krovna kutija?

Već na početku teksta napisali smo kako se nerijetko ljudima prilikom putovanja javlja problem nedostatka prostora u automobilu, pogotovo ukoliko voze mali automobil. S druge strane, ukoliko obitelj ima 5 članova i planira ići na putovanje, jedino mjesto gdje mogu staviti torbe je bunker automobila. Tu dolazi do problema nedostatka prostora za prtljagu. Upravo zbog toga krovna kutija je idealno rješenja za nedostatak prostora u automobilu. Ona se postavlja na krov automobila i ne smeta vozaču da mu zaklanja pogled, već jedino povisuje automobil za nekoliko desetaka centimetara. Također, prilikom vožnje s krovnom kutijom na automobilu, veoma je važno da provjerite koliko brzo smijete voziti, jer ovisno o njenim aerodinamičkim svojstvima ovisi i maksimalna brzina. Ukoliko vam krovna kutija nije puna, te se u njoj nalaze neke lako lomljive stvari, pričvrstite ih u njoj, kako ne bi letjele po njoj i u konačnici se razbile.

Kako se montira krovna kutija?

Samo postavljanje i skidanje je veoma lako, te krovna kutija ne mora biti namontirana na vaš automobil kada vam nije potrebna. Mnogi smatraju da ona narušava izgled automobila, stoga je lako možete skinuti kada je ne koristite, te poslije namontirati opet kada vam bude potrebno. Uz krovnu kutiju dobiti ćete i potrebnu opremu i instrukciju za njeno montiranje, a nakon što je montirate, veoma je važno da provjerite da ste je dobro postavili, kako tijekom vožnje ne bi došlo do njenog odmontiravanja i nezgode na cesti. Odlično je što se može postaviti i skinuti u svega par minuta, te kada se vratite sa putovanja u svega nekoliko minuta možete ju skinuti s vozila i staviti u prostoriju gdje će čekati sljedeće putovanje.

Važno je da su moto dijelovi kvalitetniji jer omogućuje bolji rad motora. Više o tome u članku.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top