Krenite po svoje fit tijelo

Želite li fit tijelo – bilo za ljeto ili kako biste se osjećali bolje i bili zdraviji, sada je savršeno vrijeme da krenete s pripremama. Osim prehrane, koja čini velik dio procesa i vježbanje je svakako dio puta do željenih rezultata.

Zato obratite pozornost na to da vježbate dobro, pažljivo i sigurno, kako se ne bi ozlijedili ili pak pretjerali i mentalno se izmorili, što često dovodi do odustajanja. Imajte na umu kako put do rezultata nije kratak i kako je prvim rezultatima često potrebno vremena da izađu na vidjelo. Ipak, ustrajnost se uvijek isplati!

Fit tijelo

Jedite dobro

Najbolji savjet koji se može dati za što brži dolazak do onoga što se naziva fit tijelo je da prije svega pazite na svoje zdravlje. To znači smanjenje loših navika poput manjka kretanja, nezdrave hrane, unošenja mnogo šećera, pa čak i pušenja ili pijenja mnogo alkohola.

Fit tijelo

Naravno, to ne znači da se svih ovih navika morate odreći u potpunosti – ponekad je dovoljno samo malo pripaziti kako bi se ostvarili odlični rezultati. Proljeće je vrijeme bujanja prirode i odlična prigoda da u svoju prehranu unesete više zdrave hrane, poput voća i povrća, koji mogu zamijeniti slatkiše i upotpuniti obroke. Uz to, dolaskom toplijeg vremena nemojte zaboraviti na vodu, koja će vas osvježiti i spasiti od dehidracije.

Također možete si pomoći s dijetom. Jedna od dijeta je UN dijeta, koja vam može pomoći u borbi s kilogramima.

Vježbajte sigurno

Ako ste u pohod na fit tijelo krenuli u teretani, pripazite kako ne biste pretjerali. Malo boli nakon vježbanja je potpuno normalna stvar, no do fit tijela nećete doći ako se ozlijedite ili ako vam se nakon svakog vježbanja vrti i povraća. Dobro se zagrijte prije i istegnite nakon vježbanja te imajte na umu kako će vašem tijelu trebati neko vrijeme da se ponovno vrati u kondiciju.

Imate li problema sa zglobovima, ili nakon nekog vremena osjetite bol u njima, promijenite vježbe koje izvodite, kako biste se sačuvali od veće štete. Na kraju, imajte na umu kako vaše fit tijelo ne mora biti savršeno – najbitniji je osjećaj koji vam vježbanje donosi – bolji san, više energije i bolje raspoloženje nagrada su sami za sebe. Stoga se ne brinite ako se ne možete odmah riješiti onih tvrdoglavih naslaga sala na trbuhu, nogama ili bilo kojem drugom dijelu tijela. Sve će to otići s vremenom.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top