Krema za bore

Bore su nešto s čime se svaka osoba mora suočiti prije ili kasnije. Na žalost, od njih se ne može pobjeći pa ako ih se ne dobije nezdravom prehranom, izloženošću suncu ili repetitivnim pokretima lica, bore nastaju kao posljedica genetike ili kao rezultat starenja. Najviše se bora javlja na područjima koja su izložena suncu, a to uključuje ruke, lice i vrat. Bore su zapravo nabori u vašoj koži koji s vremenom postaju sve dublji i teže ih se je riješiti. Budući da se želimo osjećati što bolje u svojoj koži korisno je brinuti se za tu istu kožu kako njezin prirodan izgled, elastičnost i sjaj ne bi prije vremena bio narušen pojavom bora.

Na tržištu su dostupne različite metode i tehnike koje pomažu u borbi protiv bora. Brojne klinike nude različite laserske tretmane i injekcije koje bi vašu kožu trebale pomladiti i zagladiti. No, svaka klinička procedura ima svoje posljedice, a ujedno je potreban i određen oporavak koji može trajati i po nekoliko mjeseci.

Kao alternativa i jedan od najpopularnijih načina kontrole, prevencije i ublažavanja bora javljaju se razne kreme za bore. Tržište je preplavljeno različitim kremama protiv bora koje obećavaju izvanredne rezultate redovitom primjenom. Iako smo često vrlo skeptični zbog mnoštva proizvoda, važno je biti svjestan da neće svaka krema odgovarati svakoj osobi te da je potrebno određeno eksperimentiranje dok ne pronađete svoju savršenu kremu za bore.

Ujedno se postavlja pitanje: djeluju li kreme za bore? Kakvi će biti rezultati?

Iako se još uvijek vode debate između znanstvenika kada je riječ o djelotvornosti krema protiv bora mnoge osobe koje su se odlučile koristiti kreme su zadovoljne rezultatima. Kada je riječ o kremama protiv bora ključni su peptidi i kolagen. Budući da se bore javljaju kao svojevrstan oblik „rane“ ili „ozljede“ na koži, kreme protiv bora djeluju kao lijekovi koji nastoje zacijeliti tu ranu i vratiti koži sjaj i elastičnost. Tu veliku ulogu igraju peptidi koji utječu na proizvodnju kolagena. Kolagen je odgovoran za sjaj i elastičnost naše kože. Kada količina kolagena opadne naša koža doslovno slabi te tako nastaju bore. Kolagen je potporanj naše kože koji ju osnažuje i sprječava njezino opuštanje i stvaranje bora.

Većina krema protiv bora na tržištu kao jedan od glavnih sastojaka navode kolagen. Kolagen, u kombinaciji s mnoštvom drugih sastojaka djeluje zacjeljujuće na kožu te sprječava nastanak bora ili smanjuje njihov intenzitet. Ujedno su dostupne različite kreme protiv bora čiji su sastojci kombinirani kako bi napadali točno određeno područje jer koža na rukama i vratu nije ista kao koža na licu, a koža oko očiju nije ista kao koža oko usta. Tako postoje različite vrste krema protiv bora koje ciljaju na točno određene bore: na vratu, na rukama, oko usta, oko očiju, na čelu i sl.
Ujedno, kreme protiv bora ne izazivaju nikakve nepovoljne reakcije na koži, njihova primjena je jednostavna, brza, ne zahtjeva oporavak, a rezultati mogu biti jedino pozitivni.

Ako želite vašoj koži vratiti stari sjaj ili ju želite zaštiti od štetnih utjecaja, a nemate novca i vremena za skupe liječničke procedure i tretmane, kreme za bore su vaš put do glatke i privlačne kože. Odvažite se vašoj koži pružiti njegu koju zaslužuje.

Želite saznati više o tome kako se koristi serum za trepavice. Kliknite na link za više informacija.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top