Keramički roštilj moguće je koristiti u razne svrhe

Keramički roštilj nije toliko rasprostranjen kao ostali tipovi roštilja. Razlog tome je vjerojatno nešto viša cijena zbog koje mnogi odmah odustaju i ne istražuju detaljnije što on nudi. A mnogi od onih koji su mu ipak pružili šansu i vidjeli što sve može, na kraju su se odlučili za kupovinu upravo keramičkog roštilja. Njegova osnovna značajka, a ujedno i prednost pred ostalim tipovima roštilja je multifunkcionalnost.keramicki-rostiljOvisno o tome za koji ste se model odlučili, osim mogućnosti pećenja roštilja, dobiti ćete i razne druge mogućnosti pripreme hrane. Mnoge modele tako možete iskoristiti i kao funkcionalnu pećnicu.

Vrste keramičkih roštilja

Kao i kod drugih tipova roštilja, postoji i nekoliko različitih vrsta keramičkih roštilja. Najpopularniji su modeli zatvorenog keramičkog roštilja. On posjeduje keramičku ploču na koju se postavlja hrana nakon čega se zatvara poklopcem. S obzirom da je cijela unutrašnjost roštilja obložena keramikom, to uzrokuje strujanje vrućeg zraka unutar roštilja i hrana se ravnomjerno peče sa svih strana. Kod klasičnih rešetki hrana se često zalijepi za njih i kasnije je potrebno dosta vremena da se te rešetke temeljito očiste. Ove keramičke ploče koje se koriste kod keramičkog roštilja imaju posebni premaz zbog kojeg se hrana ne lijepi za njih, a čišćenje same ploče je vrlo jednostavno. U većini slučajeva dovoljno ju je samo prebrisati glatkom i vlažnom krpom. Kako ne bi često morali podizati poklopac i kako se toplina ne bi raspršivala, ovi modeli posjeduju termostat na kojem je moguće namjestiti željenu temperaturu. Ovakve modele moguće je pronaći u stolnoj varijanti koji se lako mogu premještati. Oni nešto veći ugrađeni su na posebno postolje. Najjeftiniji modeli sastoje se samo od keramičke ploče i ne posjeduju poklopac za preklapanje.

Gdje kupiti?

Za razliku od drugih tipova roštilja, keramički roštilji nisu toliko mnogo zastupljeni u trgovinama. U većini trgovina ima najviše modela roštilja na ugljen i električnih roštilja koji su kod nas najpopularniji. Odlučite li se pak za neki model keramičkog roštilja, ne bi bilo loše pogledati online ponudu i izabrati neki od ponuđenih modela. Bez obzira odlučite li se za nešto jednostavniju verziju ili onu sa više mogućnosti, keramički roštilj će zasigurno biti odlična investicija.

Kad idete na piknik, ne zaboravite staviti krovnu kutiju na vaš automobil.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top