Kamo s biciklima kod putovanja autom

Ukoliko se počinjete baviti biciklizmom sigurno i želite biciklirati na mjestu izvan svoga prebivališta. Zato se sigurno pitate kamo s biciklima i kako ih transportirati do željenog odredišta, primjerice mjesta na kojem ćete provesti svoj godišnji ili vikend odmor. 

Najbolje rješenje za vas je kupnja nosača za bicikl za auto. Oni će vam olakšati prijevoz jednog ili više bicikala te time nećete morati trošiti svoj budžet na unajmljivanje bicikala niti će vam nedostajati prostora u unutrašnjosti automobila.

Koji nosač za bicikle odabrati

U prošlosti su automobilski nosači za bicikle bili jednaki onima za krovnu kutiju, kajake, skije, kanue, snowbardove  ostale sportske rekvizite. S vremenom je industrija automobilskih dodataka napredovala te su kreirani posebni modeli. Danas je ta industrija toliko ekspandirala da postoje iduće vrste:

Najučestaliji izbor za prijevoz bicikla

Kada je riječ o prosječnim korisnicima, oni i danas u najvećoj mjeri biraju klasične krovne nosače za bicikle. Međutim, ova vrsta ima nekoliko nedostataka, a kao jedan od glavnih navodi se nešto kompliciranije podizanje bicikala na njih koje zahtijeva i fizičku snagu, ali i neku vrstu stepenica na koje će se korisnik morati popeti kako bi osigurao bicikle. 

Nosači za bicikle
Kako se montirati bicikl na nosač za bicikel

Isto tako, oni mijenjaju aerodinamiku automobila pa on zbog toga troši više goriva. Isto tako, visina automobila je povećana zbog čega vozač mora paziti prilikom ulaska u podvožnjake ili pak podzemne garaže. Bez obzira na to, kada bicikle smjestite na krov, možete gotovo zaboraviti na njih do odredišta.

Iskoristite kuku na autu

Idući vrlo čest, no financijski nešto zahtjevniji izbor su nosači za bicikle na kuku koji za svoje postavljanje zahtijevaju postojanje kuke. Naime, nju nemaju svi automobili pa ju tako velik broj korisnika najprije mora kupiti. Njezina cijena je nešto viša pa se ova opcija za prijevoz bicikala možda brojnima ipak neće isplatiti.

Video: Nosač za bicikla za na kuku na autu

Montirajte bicikle straga

Najjeftinija opcija kada je riječ o ovoj vrsti autoopreme su nosači za bicikle koji se montiraju na prtljažnik. Iako se čine kao odličan izbor jer im je cijena prihvatljiva, istraživanja su pokazala kako ova vrsta uzrokuje najveće trošenje goriva od svih drugih vrsta pa na kraju i nisu tako ekonomični. 

Njihova prednost je jednostavna montaža i činjenica da ne zaklanjaju stražnja svjetla i registarsku pločicu, no valja dobro razmisliti o njihovoj isplativosti prije same kupnje.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top