Kako kupiti Bitcoin i investirati u budućnost?

Bitcoin je decentralizirana kriptovaluta koja služi za brz i jeftin prijenos između ljudi. Glavne prednosti Bitcoina u odnosu na današnji poznati novac su fiksna maksimalna količina i eliminiranje treće strane (financijskih institucija i banaka).

Bitcoin je decentraliziran i ne postoji centralna ustanova koja ga kontrolira ili koja može zabraniti transakcije. To je decentralizirani sustav u kojem je svatko jednak i sve transakcije su transparentne. Odgovor na pitanje kako kupiti Bitcoin donosimo na kraju teksta, a u nastavku ćemo vas upoznati s tehnologijom koja stoji iza kriptovaluta.

Blockchain je najveća inovacija

Danas se mnogi pitaju kako kupiti Bitcoin, bez da uopće znaju što je on i kako funkcionira, no veoma je važno da vam objasnimo osnove. Da bi Bitcoin ili neka druga kriptovaluta mogli funkcionirati, neophodan je blockchain. Blockchain je zapravo najveća inovacija u 21. stoljeću, jer on predstavlja novu, poboljšanu verziju interneta.

Kako kupiti Bitcoin

On je decentraliziran sustav kojim nitko ne može upravljati i glavna prednost je njegova transparentnost. U blockchainu se podatci ne mogu brisati ili izmjenjivati, te jednom upisan podatak zauvijek ostaje u njemu. To može donijeti znatno poboljšanje i smanjenje korupcije, te onemogućiti manipuliranje podatcima u državama.

Kriptovalute općenito

Bitcoin je prva kriptovaluta, no nije jedina. Danas na svijetu postoji više od dvije tisuće različitih kriptovaluta, svaka sa svojom svrhom.

Kriptovalute nastoje povezati čovjeka i tehnologiju, te omogućiti tehnologiji samostalno funkcioniranje i plaćanje bez potrebe za posrednikom. Ethereum je druga najpoznatija kriptovaluta i blockchain, a donosi nešto napredniju tehnologiju od one na kojoj radi Bitcoin.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top