Jednostavno do svog virtualnog prostora

Kada ste napravili svoje internetske stranice, vjerojatno ćete ih poželjeti podijeliti s drugima, da ih svi vide. A da bi vaše stranice bile stalno dostupne, morate ih postaviti na neki poslužitelj. Poslužitelja može glumiti i vaše osobno računalo, no u tom slučaju bi moralo biti stalno upaljeno. Stoga je puno bolje rješenje iznajmljivanja prostora na nekom udaljenom računalu, koje je stalno spojeno na Internet te će vaše stranice biti dostupne svakome u bilo kojem trenutku.

Takva usluga naziva se hosting. Postoje više različitih vrsta, a VPS hosting je čest odabir mnogih kao odličan omjer cijene i kvalitete.

VPS hosting ima brojne prednosti

VPS hosting podrazumijeva ugovaranje virtualnog prostora na nekom poslužitelju. Kratica VPS zapravo označava Virtual Private Server. No, vi u ovom slučaju ne dobivate kontrolu nad cijelim poslužiteljem, već samo na jedan njegov virtualni dio. To je za mnoge i puno jednostavnije rješenje. Jer u slučaju zakupa cijelog poslužitelja, morate imati određeno znanje da biste ga održavali. VPS hosting ne zahtijeva toliko znanja jer će konfiguraciju cijelog poslužitelja obaviti stručne osobe, a vi se samo morate brinuti za svoj virtualni dio. VPS je također odličan iz tog razloga što ne morate s nikim dijeliti resurse poslužitelja. Primjerice, postoji i jeftnija varijanta hostinga, dijeljeni hosting. No, kod njega se resursi cijelog poslužitelja dijele među korisnicima. VPS hosting je po tom pitanju puno efikasniji.

Također, VPS vam omogućava potpunu kontrolu nad vašim dijelom poslužitelja. To znači da možete po želji na svoj dio dodavati razne programe i mijenjati postavke kako vam odgovaraju.

Ugovaranje VPS hostinga

VPS hosting se može ugovoriti putem raznih tvrtki koje nude tu uslugu, od domaćih do inozemnih tvrtki. Ugovorite li VPS kod nekih domaćih tvrtki, možete očekivati i podršku na hrvatskom jeziku, što će itekako znati cijeniti oni koji ne znaju dobro strane jezike. S druge pak strane, ako VPS ugovorite s nekom stranom tvrtkom, možda ćete imati nešto veći izbor paketa i uključenih usluga. Zbog velikog broja tvrtki koje ga nude, svatko može prije ugovaranja provjeriti što će sve dobiti i po kojoj cijeni te se odlučiti za najbolju opciju koja će zadovoljite sve njihove potrebe.

Prethodno smo ustanovili kako se planira izrada internetskih trgovina i zašto je web shop važan za poslovanje, te koji su potrebni elementi za uspješno pokretanje. Čitajte više…

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top