Izaberite krovnu kutiju odgovarajućeg kapaciteta

Mnogi vozači, pogotovo oni koji voze kompaktne automobile, nerijetko imaju problema s manjkom prtljažnog prostora. Problem je još postojaniji u većim obiteljima, posebno onima s više djece jer odlasci na put zahtijevaju prijevoz veće količine prtljage. Prtljažnici nerijetko nemaju dovoljni kapacitet pa mnogi onda ostatak prtljage pokušaju ugurati na stražnja sjedala ili na bilo koje drugo slobodno mjesto.

Kao učinkovito rješenje nameću se krovne kutije. One mogu drastično povećati ukupni kapacitet prtljažnog prostora pa neće biti potrebe za zatrpavate automobil s prtljagom na mjestima koja za to nisu predviđena.

2012 Chevrolet Volt plug-in hybrid
2012 Chevrolet Volt plug-in hybrid

Montiranje

Uvjet za postavljanje krovne kutije su krovni nosači. Neki automobili ih već imaju na krovu, dok će ih oni koji ih nemaju morati kupiti. Kada imate krovne nosače, krovna kutija se vrlo lako postavi u svega nekoliko minuta. Potrebno ju je samo postaviti na točno određena mjesta i učvrstititi. Kako bi kutija bila osigurana od ispadanja i krađe, potebno ju je pomoću posebne bravice zaključati na nosače.

Skidanje

Krovne kutije se vrlo jednostavno i skidaju s automobila. Zato kada znate da duži period nećete trebati dodatni prostor, bolje je skinuti krovne kutije s automobila. Automobil s krovnom kutijim podložniji je naletima vjetra pa bi mogao trošiti nešto više goriva. Isto tako, iako su krovne kutije napravljene od kvalitetnih materijala, dugotrajna izloženost raznim vremenskim uvjetima zasigurno će smanjiti njihovu dugotrajnost.

Tržište

Danas je u trgovinama moguće pronaći jako veliki asortiman krovnih kutija. Krovne kutije razlikuju se uglavnom u kapacitetu. Zato je prije kupovine potrebno odlučiti koliko dodatnog kapaciteta vam je potrebno. Krovne kutije većeg kapaciteta su skuplje pa ukoliko taj kapacitet nećete iskoristiti u potpunosti, radije se odlučiti za kupnju manje krovne kutije. Ako nemate krovne nosače na automobilu, možete se odlučiti i za kupnju kompleta koji sadrži nosače i krovnu kutiju. Na taj način ćete uštedjeti jer takav komplet je u pravilu jeftiniji od odvojene kupnje. A s druge strane, kupnjom takvom paketa možete biti sigurni da će sve pristajati u potpunosti.
Proizvođača također ima jako mnogo, no mnogi se odlučuju za krovne kutije koje proizvode Nordrive ili Thule. Njihove krovne kutije pokazale su se kao odlična investicija jer su izrađene od odličnih materijala i njihova dugotrajnost zato nije upitna.

Bicikli se ne mogu staviti u krovnu kutiju, a zato su tu nosači za bicikle. Naravno i dječji bicikli mogu stati u njih.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top