Hrvatski hosting dostupan putem brojnih tvrtki

Svi oni koji naprave svoje web stranice ili netko drugi za njih napravi web stranice će u nekom trenutku poželjeti te web stranice postaviti na Internet. Kako bi to mogli učiniti, potreban im je hosting. On podrazumijeva smještaj web stanica na nekom poslužitelju, a postoji i mogućnost zakupa cijelog poslužitelja. Postoje brojne tvrtke koje pružaju tu uslugu, tako da da se možete odlučiti za hrvatski hosting, ali isto tako možete koristiti i usluge neke tvrtke iz inozemstva.

Prednosti hrvatskog hostinga

Hrvatski hosting je mnogima prvi izbor ponajviše zbog jezika. Svi koji se ne služe dobro stranim jezicima ili možda uopće ne govore neki strani jezik se odlučuju za hrvatski hosting jer znaju da će sve imati na domaćem jeziku. U slučaju bilo kakvih problema, bez obzira radi li se o problemima tijekom ugovoranja usluge ili kasnije, pomoć će opet dobiti na domaćem jeziku. A također, mogućnosti komunikacije s domaćom tvrtkom su brojne. Od kontakta putem e-pošte pa sve do brzih načina komunikacje, poput telefona. Dodamo li svemu tome i činjenicu da hrvatski hosting po kvaliteti usluga ne zaostaje nimalo za uslugama stranih tvrtki, ne čudi što je postao sve popularniji u posljednje vrijeme.

Hrvatski hosting

Postupak ugovaranja

Postupak ugovaranja hrvatskog hostinga je vrlo jednostavan. Prije svega je potrebno pronaći tvrtku putem koje ćete izvršiti ugovaranje. Na hrvatskom tržištu postoji nekoliko tvrtki koje nude tu uslugu, a nerijetko nude i brojne druge usluge. Nakon što ste se odlučili za određenu tvrtku, možete pomoću njihovog web sučelja nastaviti proces ugovaranja. On se uglavnom sastoji od upisivanja vaših osobnih podataka te odabira između različitih paketa. Paketi se razlikuju po broju usluga koje su uključene u paket, kao i po vrsti hostinga koji odaberete. Dobro proučite što vam se sve nudi kako ne biste uzimali one pakete koje nećete u potpunosti iskoristiti.

Različiti oblici hrvatskog hostinga

Hrvatski hosting je po različitim oblicima gotovo isti kao i bilo koji drugi inozemni web hosting. Nudi one jeftinije opcije koje će mnogima biti dovoljne, ali nudi i one najnaprednije oblike hostinga koji će zadovoljiti i one najzahtjevnije korisnike. U one najjeftnije svakako spada dijeljeni hosting. On podrazumijeva da ćete dobiti prostor na nekom poslužitelju koji se dijeli na mnoštvo korisnika. Mnogima će taj oblik hostinga biti i više nego dovoljan. Problem ponekad može nastati kad se taj poslužitelj uspori zbog velikog broja korisnika te dolazi do problema prilikom otvaranja vaših web stranica. No, takve situacije se ne događaju često pa ne biste trebali brinuti. Jedina mana ovakvog hostinga je nemogućnost prilagodbe, odnosno ne možete puno toga mijenjati na tom svom zakupljenom dijelu poslužitelja.

Nešto napredniji oblik je tzv. reseller hosting koji vam omogućava da svoj zakupljeni prostor možete ustupiti drugim korisnicima. Često ga koriste oni koji se bave izradom web stranica kako bi svojim klijentima mogli ponuditi cjelokupno rješenje. Izrade im web stranice koje nakon toga postave na jedan dio svog hosting paketa te im kasnije ponude gotovo rješenje.

Napredni oblici hrvatskog hostinga

Za one koji traže najveći stupanj podešavanja i prilagodbe, hrvatski hosting također ima rješenje. Tako je moguće odabrati vps hosting, kao i ugovaranje namjenskog poslužitelja. U slučaju vps hostinga, dobivate jedan virtualni dio na poslužitelju. Razlika u odnosu na dijeljeni web hosting ima mnogo. Prije svega, ugovorite li vps hosting, možete biti sigurni da drugi korisnici neće imati nikakvog utjecaja na vas. A s druge strane, svoj virtualni dio ćete moći podešavati po želji. Moći ćete instalirati potrebne aplikacije te raditi i razna druga podešavanja. To je iznimno korisno za one koji ipak vole određeni stupanj prilagodbe.

Hrvatski hosting

Oni koji traže najviše, mogu se odlučiti za ugovaranje namjenskog poslužitelja. Kao što mu i sam naziv govori, riječ je o poslužitelju koji je namijenjen samo za vas, odnosno samo ćete ga vi koristiti. Svi resursi tog poslužitelja bit će usmjereni na to da se vaše web stranice što brže otvaraju. Uz sve to, moći ćete prilagođavati gotovo sve što možete zamisliti. Neke tvrtke će vam čak omogućiti i da pri ugovaranju birate određene komponente koje želite da vaš poslužitelj posjeduje.

Bez obzira čime se bavite, kada jednom odlučite svoje web stranice postaviti na Internet, morat ćete se odlučiti za hosting. Tvrtki koje ga nude ima mnogo, ali svakako provjerite i hrvatski hosting i sve što vam on može ponuditi.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top