Hosting internetske pošte je sve popularnija usluga

Danas na tržištu postoje brojne tvrtke koje nude razne informatičke usluge koje će vam biti potrebne ako želite na internet postaviti svoje web stranice. Tako se kao dvije glavne usluge nameću registracija domene i hosting web stranica. Prva navedena usluga će vam omogućiti da svoju domenu povežete sa svojim web stranicama, dok će vam druga omogućiti da ih postavite na neki server. Tako će one stalno biti dostupne korisnicima.

No, osim te dvije svakako je važno ugovoriti i hosting internetske pošte, pogotovo ako imate neku tvrtku i ako često morate slati internetsku poštu i ako je puno primate. U nastavku pročitajte koje vam to prednosti donosi.

Što je zapravo e-mail hosting

Za one koji ne znaju, e-mail hosting je usluga uz koju ćete svoju e-mail adresu jednostavno postaviti na svoju domenu, a primljenoj pošti moći ćete pristupati s raznih uređaja. Većina servera na kojima se koristi ta usluga podržava sve najvažnije protokole, kao što su:

  • IMAP
  • POP3
  • SMTP
U ovom videu objasnit ćemo neke od različitih protokola (SMTP, POP3, IMAP) i poslužitelja e-maila.

Uz korištenje ovih protokola, moći ćete jednostavno postaviti sve vezano uz e-mail i lako ćete konfigurirati sve potrebne postavke.

Paketi hostinga internetske pošte

Kada se odlučite da ugovorite neki hosting internetske pošte, moći ćete to učiniti putem brojnih tvrtki koje to nude. Možete se odlučiti za neko rješenje neke domaće tvrtke ili rješenje neke strane tvrtke, rezultat će na kraju biti isti. Većina tvrtki ponudit će vam različite prilagođene pakete pa sami možete odabrati koji vam najviše odgovara. Ti paketi se razlikuju po sljedećim značajkama:

  • Količina prometa koji možete ostvariti korištenjem e-maila
  • Izrada sigurnosne kopije (cijene se razlikuju ovisno o odabranom paketu)
  • Određeni ili neograničeni broj domena koje možete koristiti itd.
e-mail hosting na svoji domeni
E-mail hosting je usluga uz koju ćete svoju e-mail adresu jednostavno postaviti na svoju domenu, a primljenoj pošti moći ćete pristupati s raznih uređaja.

Upravo ta mogućnost odabira će vam omogućiti da odaberete paket koji najviše odgovara vašim potrebama te ćete na taj način platiti samo ono što vam je potrebno.

Jednostavan pristup e-pošti s raznih uređaja

E-mail hosting omogućit će vam jednu vrlo zanimljivu značajku, a to je da možete pristupiti svom e-mail sandučiću s raznih uređaja, primjerice s računala, mobitela, tableta i slično. To će oni koji redovito moraju slati puno e-mailova i kojima je posao vezan uz slanje i primanje pošte itekako znati cijeniti.

Tako će oni moći primjerice putem mobitela vrlo jednostavno provjeriti sve primljene e-mailove i vrlo jednostavno na njih odgovoriti što je jedna od najboljih karakteristika hostinga internetske pošte.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top