Guarana za pomoć pri gubitku kilograma

Jedan od najvećih problema mnogih ljudi danas je prekomjerna tjelesna težina. Osim u dijelovima svijeta gdje postoji problem gladi, nezdrav način života dovodi do prekomjerne tjelesne težine. Ona je rezultat nedovoljnog kretanja i konzumiranja prevelike količine nezdrave hrane i problem je koji ne poznaje granice niti kontinente. Više nego bilo koja druga bolest, ovo stanje zahvaća jednako muškarce i žene, te sve veći broj djece. Savjeta je mnogo, informacije, što krive, što točne, na svakom su koraku i iako se u teoriji točno zna koje korake je potrebno poduzeti kako bi izgubili suvišne kilograme, u praksi je to puno teže i mnogi odustaju i prije nego su započeli. Veliki razlog za to je i činjenica da nisu posegnuli za onim što bi im na tom putu moglo pomoći i olakšati ovaj proces, a guarana je jedna od mogućih pomoći.

Guarana je dio bogatstva Amazone

Guarana je biljka koja za svoj rast zahtijeva točno određene uvjete te je zbog toga ograničena samo na rast u Brazilu i Venecueli. Ondašnji domoroci poznati su po svom zdravlju, agilnosti te dugovječnosti te oni često ističu kako je upravo guarana zaslužna za te njihove karakteristike. Osim što jedu guaranu od samog rođenja, ona je također sastavni dio njihove prehrane te je u njihovim životima dokazala svoje dobre učinke po zdravlje.

https://www.youtube.com/watch?v=blDd0jfrdQ8

Guarana je zapravo puzeći grm koji doseže visinu i do 12 matara, kojemu je za rast potrebno mnogo vlažnosti. Zbog toga je tropska klima amazonskih kišnih šuma idealna za rast. Njezini plodovi su crvenkaste boje i najsličniji su grožđu.

Prednosti koje pruža guarana

Guarana kao biljka u sebi sadrži mnoge tvari koje pozitivno djeluju na naš organizam. Ono za što je najpopularnija u našim krajevima je djelovanje na gubitak tjelesne težine. Naime, ona sadrži sastojak teobromin koji pomaže u bržem sagorijevanju masti. S druge strane, guarana sadrži i određeni postotak kofeina zbog čega učinkovito smanjuje osjećaj gladi i apetit. Ako razmišljate o konzumaciji guarane kako biste brže smršavjeli, morate znati da čarobni napitci ne postoje pa tako ni ovdje nije riječ o čudotvornoj biljci. Ona će vam pomoći u bržem sagorijevanju masti, ali samo ako ste vi kao pojedinac spremni smanjiti unos hrane i uvesti tjelesnu aktivnost kao sastavni dio svog života. Guarana zapravo predstavlja određenu pomoć iz prirode, ali glavne korake ipak morate učiniti sami.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top