Fokusirano oglašavanje za bolje rezultate

Ukoliko ste ikada razmišljali o oglašavanju svoje tvrtke ili proizvoda, vrijeme je da razmislite o Google Adwords oglašavanju. To je brz i jednostavan način fokusiranog oglašavanja koje funkcionira po jednostavnom sistemu – koliko klikova, tolika cijena. 

Oglasi Google Adwordsa prikazuju se na vrhu ili pored rezultata pretraživanja na Googleu te na ostalim stranicama pretraživanja u Google mreži, poput AOL, EarthLink, HowStruffWorks, Blogger.

O popularnosti i učinkovitosti Google Adwordsa dovoljno govori činjenica da je davne 2008. godine upravo ovo oglašavanje tvrtki Google donijelo 21 milijun dolara profita.

Prednosti ciljanog oglašavanja

S obzirom da se danas sve veći broj poduzeća odlučuje na Google Adwords oglašavanje, evo i nekoliko razloga zašto je tome tako:

Daje mjerljive i precizne rezultate

Mogu se mjeriti svi segmenti kampanje (koliko je bilo klikova na oglase, koliko puta su se oglasi prikazivali i slično).

Google Adwords
Google Adwords oglašavanje može se mjeriti

Precizno se cilja prava/ciljana publika

U postavkama je moguće precizno ciljati korisnike kojima će se prikazivati vaši oglasi na temelju njihove lokacije, interesa i sličnih kriterija

Mogućnost lokalnog i globalnog oglašavanja

Mogućnost ciljanja korisnika u određenim zemljama, područjima, gradovima

Kontrola troškova

Mogućnost određivanja dnevnog i mjesečnog budžeta (oglasi se naplaćuju samo kada netko klikne na njih)

Oglašivačke kampanje

Ovaj tip oglašavanja započinje izradom Google Adwords kampanje koju vi kao korisnik sami birate na temelju svojih ciljeva oglašavanja, primjerice cilja na kojoj pretraživačkoj mreži će se prikazivati vaši oglasi. Osim toga, kao vrstu Google Adwords kampanje možete staviti i shopping kampanju ili videokampanju što se uvijek može mijenjati, ukoliko se ne upotrebljava ili nije polučilo željene rezultate. Evo još nekih od ciljeva kampanje:

  • prodaja
  • potencijalni kupci
  • promet na web lokaciji
  • razmatranje u vezi s proizvodom i robnom markom
  • svijest o robnoj marki i doseg
  • promocija aplikacije

Određivanje vrste kampanje ujedno određuje i gdje će klijent moći vidjeti vaše oglase pa je stoga vrlo važno dobro ciljati željenu skupinu. 

Cijena Google Adwords oglašavanja

Cijena Google Adwords oglašavanja može ovisiti o vama, ukoliko se odlučite na samostalno kreiranje oglasa (sami određujete cijenu koju ste spremni platiti) ili o marketinškoj agenciji koja će za vas izraditi oglas i izabrati ključne riječi. 

Video: Vodič za Google Ads

Izrada oglasa u marketinškim agencijama je nešto skuplja varijanta, no brojne srednje i velike tvrtke se odlučuju upravo za ovu opciju jer od kvalitete oglasa i dobro odabranih ključnih riječi ovisi hoće li korisnici kliknuti na vaš oglas ili ne. Dokazano je kako profesionalno izrađena kampanja povećava šanse za prodaju. 

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top