Dostupne su krovne kutije različitih kapaciteta

Krovna kutija je u zadnjih nekoliko godina vjerojatno jedan od najprodavanijih dodataka za automobil. Ona rješava nedostatak prostora s kojim se suočava sve više obitelji kada ide na put. Takvi problemi još su izraženiji kod obitelji s djecom za koje je potrebno na put ponijeti jako puno stvari. Tako kad obitelj za djecu pripremi odjeću, igračke, kolica i ostale dodatke, shvati da će jedva sve to strpati u prtljažnik. A onda još negdje trebaju stati i njihove osobne stvari. Jedino rješenje u tom slučaju je kupovina krovne kutije.

Kupovina

Prije nego kupite krovnu kutiju, morate odabrati između nekoliko različitih proizvođača, ali puno bitnije je odabrati onu odgovarajućeg kapaciteta. Svaka krovna kutija određena je svojim kapacitetom koji se označava kao broj litara. Možda će vam taj podatak čudno zvučati i nećete znati procijeniti koja krovna kutija bi vam bila dovoljno velika pa je u tom slučaju najbolje u dućanu provjeriti ponudu i uživo vidjeti veličine.

Na taj način ćete lakše odrediti koji kapacitet će vam biti dovoljan jer ne isplati se kupovati krovna kutija većeg kapaciteta ako ga nikad nećete u potpunosti iskoristiti. Cijena krovne kutije raste s kapacitetom pa nema smisla bacati novac na ono što zapravo nećete koristiti. Postoje brojni proizvođači krovnih kuitija, no s vremenom se izdvojilo nekoliko tvrtki po kvaliteti svojih proizvoda pa ljudi danas često kupuju krovne kutije tvrtki Thule ili Nordrive.

Postavljanje

Krovna kutija se može vrlo jednostavno i brzo postaviti na krov automobila pod jednim uvjetom, a to je da na krovu imate postavljene univerzalne krovne nosače. Ako ih nemate, prvo ćete morati njih kupiti. Ili se odlučite za kupnju krovne kutije u kompletu s krovnim nosačima. Na taj način ćete i dodatno uštedjeti, a dobiti krovne nosače i krovnu kutiju koji će savršeno odgovarati. Ako su na automobilu postavljeni krovni nosači, krovna kutija se postavlja na za to predviđena mjesta na krovnim nosačima i zateže.

Isto tako, posebna bravica kojom se krovna kutija zaključava na nosače sprečava ispadanje krovne kutije prilikom vožnje, a isto tako i mogućnost krađe. Osim te bravice, krovna kutija ima svoju posebnu bravicu i ključ koji služe da se zaključa kako ju nitko osim vas ne bi mogao otvoriti i ukrasti vam stvari iz kutije.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top