Cijene čišćenja i održavanja stanova

Iako je danas velik broj ljudi koji su vrlo zaposleni, posebno onih s djecom koji se ne stignu brinuti o svom domaćinstvu te im je potrebna pomoć u čišćenju stana, i dalje se ova potreba zbog svoje cijene smatra luksuzom. 

Naime, prosječna cijena čišćenja stanova kreće se od 30 do 60 kuna po satu u slučaju angažiranja privatnih čistača ili čistačica, dok se cijena angažiranja profesionalnih servisa kreće od 60 do 120 kuna po satu. Razlog tolikom povećanju cijene profesionalnih tvrtki za čišćenje stanova je u tome što oni imaju veće troškove pa je samim time i cijena njihovih usluga veća.

Čišćenje stanova - kupaonica
Čišćenje stanova uključuje i čišćenje kupaonice

Specifikacija cijena održavanja stanova

Osim toga što je usluga za čišćenje stanova veća s obzirom na to unajmljujete li privatnu čistačicu ili profesionalni servis, cijena ovisi i o nizu drugih faktora poput:

  • površine prostora koju je potrebno očistiti
  • broju soba koja je potrebno očistiti
  • dodatnim zahtjevima koje korisnik može imati

Prije angažiranja bilo koje vrste osoblja koja će se baviti održavanjem stana ili kuće, važno je unaprijed sve dogovoriti (treba li čistiti pećnicu, hladnjak ili kuhinjske elemente) kako ne bi došlo do nesporazuma i neočekivanog povećanja cijene ili pak toga da nešto ne bude očišćeno.

Vrste čišćenja stanova

Osim prema satu, površni, broju soba i nekim dodatnim zahtjevima, cijena, ali i način čišćenja ovise o vrsti usluge koju dogovorite, a koja može biti:

  • opće održavanje stana koje uključuje pranje podova, usisavanje, brisanje prašine s vidljivih površina
  • dubinsko održavanje koje podrazumijeva detaljnije čišćenje skrivenih nečistoća i prašine, skidanje masnoće s kuhinjskih elemenata i kamenaca s kupaonskih elemenata i površina, hladnjaka, lampi, prozora i ostalih nepristupačnih površina

Dobro se informirajte prije odabira servisa

Kako biste izabrali dobar servis za čišćenje stana ili privatnu čistačicu, važno je dobro se informirati i zatražiti preporuke od prijatelja ili poznanika koji su već koristili usluge određenog servisa ili privatne čistačice. Kada birate servis, važno se raspitati o tome nude li neku vrstu osiguranja ili jamčevine u slučaju učinjene štete ili otuđenja imovine.

Video: ČIšćenje kuće prirodnim sredstvima (čIšćenje wc-a, tepiha, pranje prozora, osvježivač prostora)

Isto tako je važno prije konačnog odabira usporediti cijene različitih servisa i privatnih čistačica kako biste barem malo uštedjeli. Kako biste se u potpunosti zaštitili, stručnjaci savjetuju da prije čišćenja pospremite ili zaključate svoj vrijedni nakit, uspomene, novac ili kreditne kartice. Iako je bilo kakva krađa malo vjerojatna, bolje se zaštititi.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top