Brzo ispecite hranu na električnom roštilju

Na tržištu je danas moguće pronaći razne vrste roštilja. Oni koji žive u domaćinstvima s dvorištem, nerijetko se odlučuju za roštilj na ugljen. No, za one koji žive u stanu takva vrsta roštilja nikako nije pogodna. Ista stvar je i s plinskim roštiljem. Ali, za one koji žive u stanu, ipak postoji rješenje. A ono dolazi u obliku električnog roštilja. Električki roštilj je također dostupan u nekoliko različitih modela, ali ono što ga krasi je jednostavnost uporabe i puno manje dimenzije od ostalih tipova roštilja.

Električki roštilj za brzu pripremu hrane

Kada bi trebali izdvojiti glavnu karakteristiku električnog roštilja, onda bi to svakako bila brzina pripremanja hrane. Električki roštilj je tako potrebno samo uključiti u struju, pričekati svega par minuta da se rešetka zagrije i može se početi s pečenjem. Oni koji su navikli, primjerice, na roštilj na ugljen, bit će zadivljeni tom brzinom. Naime, kod roštilja na ugljen, potrebno je puno više vremena za cijeli proces. Prvo je potrebno pripremiti roštilj, odnosno drva i ugljen te pričekati da izgore, a tek nakon toga se može početi s pečenjem.

Osim brzine, električki roštilj je lako prenosiv. Modeli su uglavnom dosta lagani pa ih vrlo lako možete ponijeti sa sobom. Sve što vam je potrebno na mjestu gdje ih nosite je priključak za struju.

Različiti modeli

Klasični model električnog roštilja za kakav se ljudi najčešće odlučuju je onaj s jednom rešetkom. Na tu rešetku se postavlja hrana i tijekom pečenja ju je potrebno okretati kako bi se pravilno ispekla sa svih strana. No, sve popularniji je i nešto napredniji model električnog roštilja koji ima dvije rešetke. Druga rešetka u tom slučaju je zapravo preklopna te se njome hrana može poklopiti da se istodobno peče s obje strane. Na ovakav način će se hrana još brže ispeći. Ovaj model roštilja se može iskoristiti i kao toster te je zbog toga vrlo popularan.

 

Kupovina

Električki roštilj može se kupiti u raznim trgovnima široke potrošnje ili u trgovinama s kućanskim aparatima i tehnikom. Cijene variraju, ovisno o modelu i njegovim karakteristikama, no električki roštilji spadaju u jeftinije vrste roštilja pa se mnogi odlučuju baš za kupnju takvog roštilja.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top