Brojne zanimljive funkcionalnosti Google Chromecasta

Osim brojnih softverskih inovacija koje danas možete koristiti na svom TV-u, postoje i određeni hardverski dodaci koji također omogućuji brojne nove funkcionalnosti. Iako danas brojni novi modeli televizora već u sebi imaju ugrađene razne zanimljive značajke, tzv. pametne sustave, postoje i oni koji su svoje modele kupili nešto ranije, dok još ta tehnologija nije bila toliko razvijena. Srećom, danas postoje i razni zanimljivi uređaji koji omogućuju razne slične funkcije.

Google Chromecast spojen na TV
Google Chromecast spojen na TV

Jedan od uređaja koji omogućuje tako nešto je i Chromecast iza kojeg stoji ni više ni manje nego jedna od najpoznatijih tehnoloških tvrtki na svijetu, Google. Možda ste i čuli za taj uređaj, ali ne znate puno o njemu pa u nastavku pročitajte više o svemu.

Neka vaš televizor postane pametan uređaj

Google Chromecast je fizički uređaj koje izgleda prilično jednostavno , ali omogućuje puno toga. Naime, posjeduje samo jedan priključak (HDMI) i putem njega se ušteka u i bilo koji običan televizor te mu omogućuje pametne funkcije koje ranije nije imao. Neke od tih funkcija su:

  • Reprodukcija videozapisa
  • Reprodukcija glazbe
  • Pregledavanje fotografija i slika itd.
Kako koristiti Google Chromecast (2021)

Putem njega se također mogu koristiti i vrlo popularne aplikacije kao što su YouTube ili Netflix, a još jedna od opcija zbog koje ga mnogi i kupuju je što omogućuje da se sadržaj s nekog uređaja (npr. mobitel ili računalo) prikazuje izravno na TV-u.

Još neke funkcije Google Chromecast uređaja

Osim gore navedenih funkcija, u nastavku ćemo nabrojiti još neke od prednosti koje nudi Google Chromecast uređaj. Važno je navesti da je riječ o funkcijama koje vaš televizor inače nema, odnosno može se koristiti i na nešto starijim modelima televizora. Tako uz pomoć Google Chromecasta još možete i sljedeće:

  • Gledajte videozapise s Facebooka na TV-u putem Facebook aplikacije
  • Prikazujte prezentacije na TV-u putem Google Slides aplikacije
  • Gledajte neki sadržaj na TV-u, a zvuk prebacite na slušalice koje ćete koristiti putem mobilnog telefona ili nekog drugog uređaja

Preduvjeti na televizoru za korištenje ovog uređaja

Kako biste koristili Google Chromecast na svom televizoru, on mora posjedovati HDMI priključak i mora imati Wi Fi internetsku vezu. Wi Fi veza je potrebna budući da se ovim uređajem upravlja putem mobilnog telefona. Tako je potrebno da Google Chromecast i vaš mobilni uređaj budu spojeni na istu bežičnu mrežu.

Cijelo postavljanje je vrlo jednostavno i opisano u uputama koje je najbolje pratiti korak po korak. A kad sve postavite, uživajte u novim funkcionalnostima svog televizora.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top