Božićni ukrasi su toplina doma u blagdanskom ozračju

Upravo su božićni ukrasi i dekoracije dio blagdanskog ozračja zbog kojih se osjećamo tako posebno i veselo. Ukrasi za bor i kuću tijekom božićnih blagdana stvorit će ugodnu blagdansku atmosferu i donijeti pravi duh Božića u naš najdraži prostor – obiteljski dom.

Svaki je božićni ukras jedinstven i ne postoji ukras kojeg ne smijemo koristiti. Blagdansko vrijeme dozvoljava ukrase baš u svakom kutku doma pa nemojte škrtariti na njima, bez obzira na to volite li tradicionalno ili moderno ukrašavanje.

Božićni ukrasi - božićne kuglice
Božićne kuglice za Boži

Vanjski ukrasi za Božić omiljeni su najmlađima

Božićne dekoracije na kućnom pragu, dvorištu ili u vrtu stvaraju poseban blagdanski ugođaj ne samo u vašoj kući već u čitavoj ulici. Svjetleći sobovi i snjegovići, sanjke i lampice svih boja učinit će vašu okućnicu pravim malim božićnim rajem, a dom učiniti privlačnim za prijatelje i susjede pozivajući ih na druženje. Božićni ukrasi obavezni su u svakom domu.

Video: 70+ najboljih ideja za božićne ukrase na otvorenom za kuću

Čak i kada nema snijega, božićni vrtni ukrasi podsjećaju na zimsku čaroliju i bude u nama nostalgiju na naše božićno veselje iz najmlađih dana. Ako u svom dvorištu imate smreke i borove nemojte ih propustiti ukrasiti lampicama, a čak i ako ih nemate sigurno ćete pronaći neko drvo ili grm na kojeg možete postaviti svoju prekrasnu božićnu rasvjetu. 

Staklene kuglice – najpopularniji božićni ukrasi

Postoji veliki broj božićnih ukrasa, a svaki od njih ima svoju čaroliju. Ipak, staklene su kuglice i dalje najomiljeniji i najprodavaniji božićni ukras te se bez njih ne može zamisliti Božić i božićna jelka.

Najpopularnije staklene kuglice su okruglog oblika i oslikane raznim motivima, posebno božićnim i zimskim motivima. No postoji još pregršt raznih oblika ukrasa za bor i božićnih ukrasa koji se mogu postaviti na njega. Omiljeni božićni ukrasi su:

  • vrhovi za bor
  • staklena srca
  • stakleni borovi i snjegovići
  • ptičice okićene pravim perjem
  • staklena zvona i razne figurice

Moderni božićni ukrasi i adventski vijenac

Moderni božićni ukrasi uključuju kuglice i neobičnijih oblika, kao što su:

  • autići
  • sladoledi
  • bomboni
  • likovi iz crtanih filmova 
  • i mnogi drugi

Neizostavni ukras su i lamete i girlande koje će svaki bor učiniti veselijim. Neki ukrasi za Božić naprosto su obavezni dio božićnog doba, a jedan od njih je adventski vijenac

Ovaj je božićni ukras centralni ukras blagdanskog stola i podsjetnik na stvari koje su nam važne u životu i koje moramo cijeniti. Postoji velik izbor trajnih adventskih vijenaca koji ne gube na ljepoti i koji će svake godine iznova oduševiti svojim izgledom. Takvi su vijenci i eco-friendly jer ne zahtijevaju sječu zelenog drveća i mogu se koristiti mnogo puta.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top