Besplatna HR domena će mnogima biti korisna

Imate li neke osobne web stranice koje želite predstaviti većinom hrvatskoj publici, onda je najbolje rješenje da koristite HR domenu, odnosno onu koja ima ekstenziju koja je zapravo kratica države. Naravno, mnogi koji imaju takve osobne web stranice vjerojatno žele i ne potrošiti previše novca na registraciju domene.

Želite li i jedno i drugo, onda je besplatna HR domena najbolje rješenje. U nastavku pročitajte više o ovoj vrsti, koje su njezine prednosti i nedostaci te odlučite je li to ono što vam je potrebno.

Imate li neke osobne web stranice koje želite predstaviti većinom hrvatskoj publici, onda je najbolje rješenje da koristite HR domenu, odnosno onu koja ima ekstenziju koja je zapravo kratica države.

Općenito o HR domeni

Za one koji ne znaju, HR domena je zapravo hrvatska nacionalna domena. Države imaju svoju nacionalnu domenu koja je prepoznatljiva po kratici te zemlje. Također, svaka država ima neku organizaciju koja njome upravlja i koja postavlja pravila za registraciju. U Hrvatskoj je ta organizacija Carnet. Tako je Carnet omogućio da je moguće registrirati dvije vrste takvih domena, a to su:

  •  Besplatna HR domena
  •  Naplatna HR domena

Obje imaju svoje prednosti i mane, a u nastavku saznajte više o toj besplatnoj opciji koja će mnogima biti i više nego dovoljna.

Registracija besplatne HR domene

Besplatna HR domena može se relativno jednostavno registrirati putem portala www.domene.hr. Naravno, uvjet je da nitko prije vas nije registrirao potpuno istu takvu,  odnosno onu istog naziva i ekstenzije. Ako je to slučaj, morat ćete nešto promijeniti u nazivu ili se odlučiti za neku drugu ekstenziju.

Osim toga, potrebno je da slijedite određena pravila pri registraciji koja se tiču odabira naziva koji mora sadržavati dio vašeg imena i prezimena, naziv tvrtke itd. Neki će zbog toga odustati od ove vrste i odlučiti se za naplatnu varijantu, dok drugi s time neće imati nikakvih problema.

Prednosti za hrvatsko internetsko tržište

Korištenje besplatne HR domene za predstavljanje na hrvatskom tržištu su višestruke. Prije svega, svatko se želi probiti na što višu poziciju na poznatim pretraživačima, a korištenje HR domene će biti odličan način za rangiranje po pitanju potencijalnih posjetitelja iz Hrvatske. 

Osim toga, korisnici će odmah kad vide HR domenu pretpostaviti da ih čeka neka domaća stranica, pa kada vide više različitih naziva i traže nešto domaće, uvijek će radije kliknuti na onu s HR domenom, nego na neku s nekom drugom ekstenzijom. Sve u svemu, besplatna HR domena će se mnogima pokazati kao odlično rješenje pa svakako pogledajte odgovara li i vama.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top