Auto oprema za mnoge namjene

Naziv auto oprema odnosi se na sve dijelove koji su dostupni za automobil. Neki od tih dijelova imaju samo dekorativnu funkciju, dok su neki funkcioalni. Uz to, određena auto oprema je prilagođena točno određenom modelu automobila, dok se neka može koristiti na više različitih automobila. U tom slučaju se govori o tipskim vrstama ili univerzalnim. I jedna i druga vrsta su itekako zastupljene na tržištu pa ćete u trgovinama pronaći jako veliki izbor.

Osnovna auto oprema

Auto oprema se sastoji od jako mnogo različitih proizvoda, no kada je riječ o nekim osnovnim, onda su to svakako gume i naplatci. Idealna kombinacija je kupovina guma za ljetne i zimske uvjete. Takve gume imaju najbolja svojstva ovisno o godišnjem dobu. Dolaze u više različitih veličina pa svakako provjerite koja veličina je prikladna za vaš automobil. Po veličini guma se kupuju i naplatci. Uglavnom se koriste čelični ili aluminijski te su odličan dekorativni dodatak svakog automobila. Kao ljetne gume, osnovna oprema su recimo i retrovizori, ovjesi, brisači i tako dalje.

Obavezna auto oprema

Obavezna auto oprema predstavlja dodatke koje obavezno morate imati u svom automobilu. Može se razlikovati ovisno o državi, ali uglavnom je riječ o sličnoj opremi.

U obaveznu auto opremu spada rezervni kotač ili set za popravak kotača. Mnogi noviji automobili danas dolaze bez rezervnog kotača, no sadrže posebni set za popravak. On se sastoji od pumpe te posebnog sredstva koje se utisne u unutrašnjost gume kako bi se zakrpala rupa. Nakon korištenja tog sredstva, potrebno ga je zamijeniti novim.

Kutija za prvu pomoć također je obavezna auto oprema u automobilu. Dobro ju je pogledati s vremena na vrijeme i uvjeriti se u ispravnost svega što sadrži. Od ostalih stvari potrebno je još imati trokut za označavanje mjesta nesreće, reflektirajući prsluk te mali vatrogasni aparat. Tako ste u slučaju nezgode, obvezni trokutom označiti mjesto nezgode kako bi upozorili druge vozače, a za vrijeme boravka izvan vozila, morate nositi reflektirajući prsluk. Vatrogasni aparat koji imate u automobilu mora biti redovito održavan što se mora vidjeti na pripadajućoj naljepnici.

Ako več nije obavezna oprema, cerada za auto je odlična stvar, koja vam može dobro očuvati karoseriju i stakla vašeg automobila u primeru nevremena.

Auto oprema može se kupiti u raznim specijaliziranim trgovinama s auto dijelovima, ali mnogo toga danas možete pronaći i na bolje opremljenim benzinskim postajama.

Najam auta. U svakom trenutku na izbor ti nudimo široku ponudu vozila svih klasa, vrhunske kvalitete te visokih sigurnosnih i servisnih standarda. Čitajte više …

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top