Alternativa za dječje bicikle

Ako bismo pričali o omiljenim predmetima iz naših djetinjstava većina nas bi se vjerojatno sjetila lopte, ako su u pitanju dječaci, barbika, ako su u pitanju djevojčice, ali i jedni i drugi bi se sigurno sjetili bicikla. Bicikl je nešto što je prosto obilježilo naša djetinjstva i ostalo nezaboravno. Od prvih nespretnih vožnji pa do odlazaka u školu s njima. Ipak, ovih dana sve manje roditelja se opredjeljuje za kupnju bicikla manjoj djeci. Razloga za to je mnogo: opasnosti koje vrebaju u saobraćaju, povećan strah kod roditelja zbog nesavjesnih vozača, razne druge okolnosti i slično. Zbog toga je romobil postao savršena zamjena za dječji bicikl.

Prednosti romobila

Ako ćemo pričati o prednostima romobila u odnosu na ostale konkurente na kotačima, svakako moramo spomenuti manje brzine kojima dječji romobili mogu ići. Budući da se proizvode za djecu oni se obično dobro osiguraju kako bi šanse za povrjeđivanje bile minimalne.

Klasičan romobil se sastoji iz dva (ili tri) kotača, donje ploče i volana koji se nalazi na toj ploči. Volan je obično prilagodljive visine, pa se tako djeca dugo mogu voziti istim romobilom bez potrebe za kupnju novog.

Odlično rješenje za ravnotežu

Nesigurni ste u romobile zbog toga što imaju malu ravnotežu? Vjerujemo da ćemo vam promijeniti mišljenje ako vam otkrijemo da postoje romobili i s tri kotača koji su daleko stabilniji. Ako vaše dijete ima probleme s ravnotežom i nije još u stanju da savlada vožnju romobila s dva kotača onda je savršeno rješenje za vas kupnja romobila s tri kotača.

Tri kotača im pruža dodatnu stabilnost u, za njih novom i nepoznatom svijetu, svijetu saobraćaja. Vaše dijete tada postaje sudionik u saobraćaju i da mu morate objasniti osnovna pravila ponašanja u saobraćaju.

Dodatne sigurnosti nikad dosta

I pored svih mjera opreza morate znati da su krajnji korisnici dječjih romobila i dalje samo djeca! Kada imate to u vidu morate znati i da pored romobila poželjno je kupiti i nešto dodatne sigurnosne opreme kao što su kaciga, štitnici za ruke i štitnici za koljena.

Kada ste djetetu objasnili neka osnovna pravila i počeli ga uvoditi u svijet saobraćaja jako je bitno da budete uz njega. Svaki pad promatrajte maksimalno ozbiljno, ali s velikom dozom mirnoće, kako se dijete ne bi još više uzbudilo. I kao krajnji savjet preporučujemo vam da s djetetom prvo vježbate po dvorištu ili putu na kom uopće nema saobraćaja, ili ga ima u maloj mjeri.

 

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top